ZNA DA ČESTITA!

CELA HRVATSKA PRIČA O POTEZU SRPSKOG GOLMANA! Promenio reprezentaciju i prišao Daliću: Ja sam VAŠ navijač!

Autor Milutin Vujičić

Ognjen Čančarević je ukazao veliko poštovanje reprezentaciji Hrvatske za rezultate koje beleže.

Izvor: Profimedia/Wayne Tuckwell

Srpski golman Ognjen Čančarević (33) je posle godina igranja u Jermeniji odlučio da prihvati poziv Fudbalskog saveza Jermenije i obuče dres ove reprezentacije, pa je tako sakupio već četiri nastupa u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Njegov tim je u prve tri utakmice osvojila čak sedam bodova (protiv Velsa, Letonije i Turske), ali potom su naišli na Hrvatsku koja je ipak pokazala klasu i slavila 1:0, za njegov prvi poraz na golu Jermena.

Jedini pogodak na meču postigao je Andrej Kramarić u 14. minutu, kada je Ognjen Čančarević bio nemoćan, a njemu i selektoru "vatrenih" Zlatku Daliću posebno je čestitao na pobedi. To je objavio novinar Nove TV Saša Logunjić koji je svedočio ovoj situaciji i nije dugo trebalo da se "zavrti" u celom regionu.

Čančarević je prolazeći pored Zlatka Dalića izrazio simpatije prema igri reprezentacije Hrvatske, ne samo na meču protiv Jermena, nego i prethodnih godina: "Samo tako nastavite dalje, pratim vas, ja sam vaš navijač".

Bivši fudbaler Slobode, kragujevačkog Radničkog, OFK Beograda, Mladosti iz Lučana i Radnika iz Surdulice je od februara 2018. godine u Alaškertu i branio je njihovu mrežu na 176 nastupa, dok je sačuvao na 67. Prethodno je bio na spisku reprezentacije Srbije sastavljenoj od igrača iz domaće lige protiv SAD, ali nije nastupio kada je Slavoljub Muslin svoje momke odveo na "izlet" 2017. godine u San Dijego.

"Poziv u reprezentaciju Jermenije je moje najveće fudbalsko dostignuće. Nadam se da ću svojim iskustvom biti od koristi i pomoći jermenskom timu. Veoma mi je drago što sam primio ovaj poziv. Spreman sam da pomognem timu 200 odsto", kazao je nedavno Čančarević.

BONUS VIDEO: