Šampioni!

NOVAKOVE REČI ODJEKIVAĆE ZAUVEK - "BORIŠA JE HEROJ!" Đoković viknuo, pa zagrlio Simanića! (FOTO)

Autor Dušan Ninković

Najbolji srpski sportista poveo navijanje, pa zagrlio srpskog košarkaša koji je imao dve operacije u Manili.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Reprezentativci Srbije osvojili su srebrnu medalju na Mundobasketu i "kupili" ogroman kredit kod svakog navijača - zbog rtoga im je priređen doček na kojem se kao iznenađenje priključio Novak Đoković, što je bilo dovoljno za spektakl u Beogradu. Najbolji teniser svih vremena pre samo dva dana osvojio je US open, a zatim dirljivim govorom naterao na suze celu Srbiju čim je sleteo u svoju zemlju.

Tokom emotivne ispovesti na balkonu Skupštine grada Novak Đoković je posebno emotivno govorio o Boriši Simaniću, reprezentativcu koji je preživeo tešku povredu na Svetskom prvenstvu. Zbog udarca koji je dobio u telo imao je dve operacije, na Filipinima se tražila krv za njega, a na kraju je ostao bez bubrega. Moglo je da bude i kobno, samo da lekar reprezentacije nije reagovao na vreme...

"Stojim ovde pored velikih šampiona, velikih ljudi, prijatelja... Pričao sam sa njima, osetio sam slogu i zajedništvo. Video sam momenat ljudskosti! Boriša... Boriša je heroj nacije i zaslužuje da mu svi skandirate", rekao je Novak Đoković! U tim trenucima poveo je skandiranje, a svi ljudi na balkonu, okupljeni navijači i cela Srbija mogli su da mu se pridruže! Usledio je zagrljaj sa Simanićem, reprezentativcem koji je tokom Mundobasketa izgubio bubreg!

Pogledajte kako je izgledalo kada se Novak Đoković pojavio na balkonu:

BONUS VIDEO: