OGLASIO SE!

MOGUĆE JE DA OPET ZAIGRAM KOŠARKU! Prva izjava Boriše Simanića posle životne drame: 5 dana nisam znao za sebe!

Autor Milutin Vujičić

Srpski reprezentativac Boriša Simanić govorio je prvi put o životnoj drami na Svetskom prvenstvu u Manili.

Izvor: MN Press

Srpski košarkaš Boriša Simanić preživeo je životnu dramu na Svetskom prvenstvu u Manili pošto mu je posle nezgodnog udarca na meču protiv Južnog Sudana narušeno zdravlje. Dvaput je operisan, izgubio je mnogo krvi i odstranjen mu je bubreg, a njegovi saigrači su sve vreme bili uz njega i zajedno su doneli srebrnu medalju iz Manile, pa su na spektakularnom dočeku u Beogradu bili preplavljeni emocijama.

Tokom prijema, Boriša Simanić je dao i prvu izjavu posle operacije i saopštio dobre vesti. Oseća se bolje i bolje iz dana u dan, ali i dalje je vrlo rano za prognoze o povratku na teren. "Odlično sam stvarno. U početku je bilo baš nezgodno. Iz dana u dan je sve bolje. Počeo sam i da hodam i da jedem, tako da se nadam ubrzanom oporavku", rekao je Simanić za Prvi program Radio Beograda, posle prijema u Predsedništvu Srbije, preneo je RTS.

Upitan je da li postoje naznake o eventualnom povratku na parket. "Za sada ne znam mnogo. Naravno, moguće je da opet zaigram. Znam samo da tri meseca ne smem ništa da radim. Posle toga treba da se bubreg... Očekuju me analize pod fizičkim naporom i onda ćemo sve znati posle toga", naveo je Simanić koji je povređen pre malo manje od dve nedelje.

Simanić je rekao da u prvo vreme "nije znao za sebe", ali da je iz bolnice pratio utakmice reprezentacije i da je sa saigračima bio u stalnom kontaktu, a svi su odahnuli kada se oglasio pred utakmicu sa Litvanijom i dao našim košarkašima dodatnu energiju za plasman u polufinale, pa finale...

"Pošto sam imao dve operacije, praktično pet dana nisam znao za sebe. Nisam imao ni telefon. Kada sam prvom prilikom uspeo fizički da dođem do mobilnog, poslao sam im poruku i to ih je stvarno moralno podiglo. I meni su značile njihove pobede, tako da smo se na taj način međusobno dopunjavali. Pratio sam ih preko mobilne aplikacije", naveo je Simanić kome je poseban govor prethodne večeri održao Novak Đoković.

Pogledajte i kako su košarkaši Srbije nakon proslave na balkonu Skupštine Grada otišli u jedan prestonički restoran:

BONUS VIDEO: