SVAKA ČAST

ALEKSA, LJUDINO! Zbog ovoga Avramovića obožava cela Srbija - evo šta je uradio za narod na Kosovu i Metohiji!

Autor Nemanja Stanojčić

Aleksa Avramović loptu sa Mundobasketa poklonio je u humanitarne svrhe i još jednom oduševio Srbiju.

Izvor: MN Press

Aleksa Avramović ne prestaje da oduševljava Srbiju. Kada je došao sa Svetskog prvenstva sa sobom je nosio kutiju koju nije ispuštao iz ruke. Ubrzo je otkriveno da se u njoj nalazila lopta. Zašto je nikome nije dao? Zato što je srpski plejmejker prikupio potpise svih igrača i tu loptu donirao u humanitarne svrhe organizaciji "Srbi za Srbe".

U Novom Sadu održano je peto donatorsko veče i cilj je bilo prikupljanje 30.000 evra donacija za pomoć Narodnoj kuhinji na Kosovu i Metohiji. Zbog obaveza sa saigračima, dočeka na Balkonu i zaslužene proslave u jednom klubu Aleksa nije mogao da se pridruži humanitarnoj akciji. Ali je zato poslao loptu sa potpisima odmah i ona je prodata za 650.000 dinara.

"Zahvaljujući donacijama pre i tokom donatorske večeri prikupljeno je više od 33.950 evra i nadmašen je cilj. Očekuje se određeni broj uplata i posle donatorske večeri, pa ćemo konačan iznos objaviti u narednim danima. Događaju su prisustvovali i bivši košarkaš Darko Miličić sa suprugom Zoranom, fudbaler Mirko Ivanić i brojni donatori i prijatelji organizacije". Pogledajte i kako je bilo na donatorskoj večeri:

Ovako je bilo na dočeku:

Ovako je Aleksa došao na poslavu sa suprugom Teodorom:

 BONUS VIDEO: