Košarka

VUČIĆ OBEĆAO 200.000 EVRA BASKETAŠIMA ZA OLIMPIJSKO ZLATO! "Hoću da vam se zahvalim na ogromnom trudu i radu"

Autor Milutin Vujičić

Predsednik Aleksandar Vučić imao je danas sastanak i sa basketašima Srbije koji su doneli našoj zemlji zlato na Evropskom prvenstvu.

Izvor: Pink/screenshot

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas mušku reprezentaciju Srbije u basketu "tri na tri" koja je nedavno osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, peti put uzastopno. Vučić je istakao da je veoma ponosan na naše basketaše i nada se da će Srbiji doneti zlatnu medalju i sa Olimpijskih igara u Parizu, za šta su upravo dobili i dodatnu motivaciju.

"Od Majstorovića, Vasina, Baraća, Kojića... Svih koji nam donose ove veličanstvene medalje. Ja sam gledao samo polufinale sa Letonijom, nažalost nisam mogao finale sa Litvanijom, ali ću da vratim, čuo sam da je bila teška utakmica", kazao je Vučić i otkrio da će nagrada za svakog basketaša biti po 200.000 evra ako osvoje zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, dok su u Tokiju doneli bronzu našoj zemlji.

"Hoću da im se zahvalim na ogromnom trudu i radu, mi ćemo da učinimo šta je do nas, a na njima je da nam radom, ambicijom i ljubavlju prema sportu i Srbiji još jedanput to pokažu i obraduju nas", istakao je predsednik obraćajući se Marku Brankoviću, Nemanji Baraću, Stefanu Кojiću i Strahinji Stojačiću koji su već dobili 20.000 evra za evropsko zlato.

Kapiten naše reprezentacije Dejan Majstorović zahvalio se predsedniku Vučiću što je izdvojio vreme da ih ugosti i na podršci koju im daje svake godine. "Čast i privilegija je igrati za Srbiju, sa ponosom predstavljamo našu zemlju i nadamo se da sve ljude u Srbiji činimo ponosnim. Nadam se da se vidimo ovde sledeće godine posle Olimpijskih igara u Parizu", naglasio je Majstorović danas u predsedništvu.

BONUS VIDEO: