Košarka

UZBURKALI EVROPSKU KOŠARKU, PA DOVELI PLEJA KOJI JE SRUŠIO AMERE: Svi se pitaju samo jedno - da li se tim seli za Dubai?

Autor Nikola Lalović

Vulvsi iz Viljnusa su se ozbiljno pojačali, sada samo ostaje da vidimo gde će ta pojačanja zaigrati...

Izvor: Profimedia

Kuva se nešto na severu Evrope i na Bliskom istoku... Novi projekat litvanske košarke Vulvs iz Viljnusa već je tokom prošlih sezona privukao mnogo pošto su u ekipu novac uložili Jonas Valančijunas, Rimantas Kaukenas, Kšištof i Darijuš Lavrinovič, a vlasnik je najbogatiji Litvanac Gediminas Ziemelis

Doveli su igrače poput nekadašnjeg prvaka Evrope i dugogodišnjeg igrača Real Madrida Džefrija Tejlora, a onda se pojavila vest da će Vulvsi ove godine svoje mečeve u Evrokupu igrati u Dubaiju. Za sada je to demantovano, ali ambicije su očigledno velike. 

Prvo je ekipu pojačao nekadašnji centar Hemofarma, Borca i Partizana kao i bivši reprezentativac Srbije Đorđe Gagić, a sada je dvogodišnji ugovor sa Vulvsima parafirao i Vaidas Kariniauskas. Nekadašnji plej Igokee se proslavio na nedavno održanom Mundobasketu, gde je pričao i za MONDO

U meču sa Sjedinjenim Američkim Državama u kojem je Litvanija savladaoa SAD uspeo je da postigne čak 15 poena,a uz to je dodao 4 skoka i 2 asistencije. Sada će uz Tejlora, Gagića i Adasa Juškevičijusa biti najveće ime tima koji vodi Kestutis Kemzura. 

BONUS VIDEO:

Tagovi