Nije fer!

"ŠTO NISU PRIKAZALI DRUGI UGAO?" Čuveni Hrvat digao glas zbog finala Mundobasketa: Srbija ima pravo da se ljuti!

Autor Nikola Lalović

Legendarni Aleksandar Petrović je imao zamerke na suđenje u meču Nemačke i Srbije u finalu Svetskog prvenstva u košarci.

Izvor: Kurir/Dado Đilas/YouTube/screenshot

Ponovo se javio Aleksandar Petrović i komentarisao plasman Srbije na Svetskom prvenstvu. Naš tim je završio na drugom mestu Mundobasketa, a nekadašnji selektor Hrvatske, Brazila i Bosne i Hercegovine je govorio o nezadovoljstvu srpske javnosti suđenjem u finalu

Posebno su svi bili besni kada Francu Vagneru nije suđen očigledan nesportski faul nad Aleksom Avramovićem, a i hrvatski stručnjak se slaže da je to bio nesportski potez Nemca. 

"Naravno da onaj ko izgubi ima pravo da se ljuti. Mislim da se ljutnja Srbije rukovodi onim delom kada se desio po meni apsolutno nesportski potez kada je Franc Vagner prekršajem zaustavio u tranziciji Aleksu Avramovića. To je bio apsolutno nesportski prekršaj. E sad kad smo gledali snimak pokazivan je samo jedan ugao te slike. A nije pokazivao drugi ugao iz koga se nedvosmisleno vidi da je to bio nesportski faul. Sad je tad bio još aktivan rezultat...", počeo je Aleksandar Petrović. 

On je istakao da je prva stvar koju mora da uradi novo rukovodstvo FIBA na čelu sa Horheom Garbahosom proeman sudija koji se delegiraju za najveća takmičenja. 

"Međutim u par navrata sam ja rekao da prva stvar koju i novi predsednik FIBA Evropa Garbahosa i ovaj šeik katarski, oni prvo moraju sa Evroligom da se dogovore da im Evroliga rentira 20 najboljih sudija. Ovde nije bilo u pitanju da li je neko nekoga oštetio nego je to bio manjak kvaliteta. Ja lično znam te sudije koje su sudile to jer sam četiri godine proveo u Brazilu. Meni su ti ljudi stalno sudili - Vaskez iz Portorika i Oskar Bermudes iz Meksika... To su dobre sudije, ali ne dovoljno dobre za finale", završio je Petrović. 

BONUS VIDEO: