Košarka

SUPERKUP BEZ ZVEZDE? KOGA NEMA, BEZ NJEGA SE MOŽE! Ovako ABA liga reaguje na priče o ODLASKU srpskih klubova

Autor Marina Periškić

Podgorica je od ponedeljka do srede domaćin Superkupa ABA lige, a tim povodom održana je konferencija za novinare.

Izvor: MN Press

Podgorica, glavni grad Crne Gore, ugostiće od ponedeljka osam ekipa iz regiona na turniru ABA Superkup, koji predstavlja zagrevanje za početak sezone u ABA ligi koja startuje 29. septembra. Povodom ovog događaja održana je konferencija za medije na kojoj su govorili predsednik Budućnosti Dragan Bokan i sportski direktor ABA lige, Milija Vojinović. Iako je prethodnih dana pokrenuta debata oko toga da li bi srpski timovi trebalo da napuste regionalno takmičenje, KK Partizan je izdao saopštenje i oštro odbacio tu ideju. O tome je govorio i Bokan.

"Smatram da niko nema pravo iz jednog kluba da se meša u neke interne stvari košarkaških saveza unutar jedne države. Srbija, kao i Slovenija, Hrvatska, BiH i Severna Makedonija imaju pravo unutar svoje države da regulišu sva pitanja na način na koji misle da je najbolje. Što se tiče stvari u Srbiji, mislim da je adresa Beograd i KSS. Ostavljamo to klubovima iz Srbije da reše. Mi samo možemo da kažemo da želimo da igramo sa najboljim klubovima u regionu. Ovom prilikom bih čestitao neverovatno veliki uspeh reprezentaciji Srbije na Mundobasketu. Istovremeno za malu državu kao što je Crna Gora veliki uspeh je rezultat na Mundobasketu. Za te uspehe je jednim delom zaslužna i ABA liga", rekao je Bokan, prenose Vijesti.me.

Na istu ovu temu nadovezao se i Vojinović. "Da bi se napravilo neko takmičenje, treba da postoje učesnici. Tu priču slušamo od kako je počela Evroliga. Klubovi koji imaju A licencu u Evroligi i u ovom slučaju u ABA ligi su ne samo učesnici, oni su vlasnici firme ABA liga j.t.d. Možemo da pričamo o poslovnom delu i akcijama koje klubovi imaju u samoj ligi, a u drugom delu o samom takmičenju. Nismo uopšte uzbuđeni", poručio je Vojinović.

Crvena zvezda Meridianbet neće nastupati na Superkupu i njeno mesto popunila je Igokea, na šta je sportski direktor rekao da ga izostanak srpske ekipe ne brine. "Prošle godine je na Skupštini u Baru doneta odluka da se igra Superkup. Crvena zvezda je nas obavestila pre mesec dana da su ranije preuzeli neke obaveze. Nisam siguran da su te obaveze preuzeli duže od godinu dana. Zbog prisustva njihovog stručnog štaba na jednom seminaru i turnira koji igraju u jednom evropskom gradu. Odgovornost je na klubu koji ovde nije došao. Koga nema bez njega se može", poručio je Vojinović.

BONUS VIDEO: