PROBLEMI

SRBIN ODUŠEVIO, ALI ĆE BITI TREJDOVAN!? Majami se odriče Nikole da bi doveo VELIKU NBA zvezdu

Autor Milutin Vujičić

Majami bi mogao da se odrekne Nikole Jovića u nameri da dovede Demijana Lilarda.

Izvor: Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Jović odigrao je sjajno Svetsko prvenstvo u Manili i bio je jedan od najvažnijih igrača "orlova" na putu do srebrne medalje, što je izbliza mogao da isprati i njegov trener Erik Spolstra. Ipak, čini se da bi Jović već posle jedne sezone u NBA mogao da promeni sredinu i to sve zato što njegov Majami već mesecima hoće da dovede Demijana Lilarda.

Portland već dugo odoleva i ne želi da pusti svog najboljeg igrača tek tako, tražili su u međuvremenu i od NBA lige da ih zaštiti, a poslednja ponuda koju su poslali Majamiju je da će "morati da pošalju ceo paket" da bi mogli da pričaju o Lilardu. Upravo u tom paketu mogao bi da bude i Nikola Jović, ako trener Spolstra "ne uskoči" i ne insistira da mladog srpskog košarkaša zadrži na Floridi.

Pored Jovića, spominje se da bi u Portland mogli da odu i Kejleb Martin, Haime Hakez, Tajler Hirou i nekoliko pikova prve runde u narednim godinama, što će reći da Majami mora da se odrekne mladosti i budućnosti kako bi u svoje redove doveo jednog od najboljih igrača današnjice.

"Izašli smo na ručak i više smo hteli da proslavimo što je uspeo da dođe ovde, da se izbori za ulogu u svom timu i da oseti nešto potpuno novo. Nije bio nikada u Manili, tako da je razgovor više bio prijateljski nego razgovor između trenera i igrača. Uživao sam u tome i samo želim da ga podržim dok je ovde. Ne pokušavam da ga treniram, samo smo pričali. Ponovo ćemo se naći iako su nam rasporedi sada ludi, ali ću ga izvesti opet na večeru. Odvešću ga u filipinski restoran da bi ga upoznao sa nečim drugačijim", ispričao je Spolstra u intervjuu za MONDO iz Manile i time nagovestio ostanak Jovića.

Podsetimo, Jović je ponikao u Megi i prošle sezone je otišao u NBA ligu i za Majami je odigrao 15 utakmica prosečno beležeći 5,5 poena po meču, dok je znatno i fizički napredovao i spremniji je za drugu sezonu, posebno nakon Mundobasketa.

BONUS VIDEO: