Bravo

NIKOLA TOPIĆ PONOVO ZABLISTAO! Srpski biser RAZBIO na ABA Superkupu

Autor Marina Periškić

Košarkaš Mege Nikola Topić ponovo je imao sjajnu partiju protiv ekipe Zadra na ABA Superkupu.

Izvor: Profimedia

Košarkaši Mege savladali su  Zadar u poslednjoj utakmici ABA Superkupa rezultatom 101:78, po četvrtinama 13:21, 18:27, 22:30, 22:21. Sjajnu partiju odigrao je Nikola Topić kapiten juniorske reprezentacije, koja je ovog leta osvojila tittulu prvaka Evrope. Košarkaš registrovan u Crvenoj zvezdi, trenutno je na pozajmici u Megi i u njoj će sticati iskustvo u predstojećoj sezoni.

Najveći srpski talenat na utakmici protiv Zadra postigao je 27 poena, dodao četiri asistencije, tri skoka i imao četiri ukradene lopte. Odličnoj statistici mladog Topića, pridružuju se i saigrači Stefan Miljenović sa 22 poena, pet skokova i Andrija Jelavić sa 15 poena i deset skokova. Blizu svojih kolega je i Jović sa 13 poena i pet skokova.

Hrvatski klub nije uspostavio stabilnu igru tokom ovog duela, a najistaknutiji u ekipi Zadra bio je Arijan Lakić sa 17 poena za 35 minuta provedenih na parketu. Mega je imala sjajne šuteve za tri poena, što juje dovelo do pobede jer je realizovala 11 od 26 pokušaja sa distance. Ekipa Marka Baraća je ukupno uhvatila 40 skokova, a ovom pobedom završila je Superkup kao petoplasirana.

BONUS VIDEO:

Igokea Mega highlights
Izvor: YouTube/Aba League