Košarka

ŠOK PORAZ PARTIZANA, ISPUSTIO TROFEJ U DRAMI! Hrvat pogodio trojku za SENZACIJU u punoj Morači!

Autor Mladen Šolak

Trojkom Hrvata Borne Kapuste, Partizan izgubio u finalu Superkupa. Crno-beli doživeli "pomračenje" u završnici i ostali bez trofeja.

Izvor: MN Press

Trojkom Borne Kapuste, Studentski centar pobedio je Partizan u finalu ABA Superkupa 83:81, napravivši apsolutno iznenađenje u meču za prvi trofej u sezoni. U završnici meča pripremnog turnira u hali "Morača", Podgoričani su napravili seriju čak 10:0 i tako su šokirali prvaka Jadrana, koji je potpuno stao u završnici i ostao bez pehara.

Kapusta je pogodio trojku preko novajlije crno-belih Frenka Kaminskog, a upravo je Amerikanac srpskog porekla u poslednje četiri sekunde pokušao da pogodi o tablu za produžetak, ali je promašio taj šut i crnogorski tim je počeo veliko slavlje u "Morači". Željko Obradović je prišao svakom igraču Studentskog centra i čestitao pobedu koja nije bila na vidiku kada je Aleksa Avramović pogodio posle prodora za velikih 81:73 na 2:55 minuta do kraja. Ko je tada mogao da pomisli da će se ovako završiti?

Pogledajte trojku za pobedu Studentskog centra:

Sezona ABA lige počeće u petak, crno-beli će prvi meč odigrati narednog ponedeljka protiv Mornara u Štark areni, a pre toga će učestvovati na jakom pripremnom turniru Panatinaikosa u Atini.

Najefikasniji igrač Partizana bio je kapiten Kevin Panter, koji je ubacio 23 poena uz četiri pogođene trojke iz šest pokušaja, a dvocifreni u napadu bili su i Zek Ledej sa 13 poena i Džejms Naneli i Pi-Džej Doužer sa po 11. Frenk Kaminski bio je najbliži toj grupi najefikasnijih sa osam ubačenih poena. Na drugoj strani, u dresu Studentskog centra najviše poena je postigao Obri Doukins (18). pratio ga je Kenan Kamenjaš sa 14, Luka Bogavac ubacio je 11, a heroj pobede Borna Kapusta završio je meč sa 10 poena.