Košarka

JOKIĆ JE SVETSKI ŠAMPION! Lilard podgrejao staru raspravu: Ne razumem ovu debatu, naravno da je to najbolji tim!

Autor Nikola Lalović

Nikola Jokić i Denver Nagetsi su šampioni sveta! Bar ako pitate Demijana Lilarda!

Izvor: Profimedia

Ne prestaje rasprava oko NBA šampiona i svetskih šampiona u Americi. Sve je to pokrenuo atletičar Noa Lajls koji je rekao kako mu smeta što američka javnost pobednika NBA lige zove "šampionom sveta". Dodatno se to podgrejalo kada je Amerika na Svetskom prvenstvu završila kao tek četvrta i na drugom Mundobasketu zaredom ostala bez medalje. 

Sada se tim povodom oglasio Demijan Lilard i istakao da i dalje smatra da tim koji osvoji NBA ligu može da se smatra šampionom sveta. Ove sezone bi to bili Denver Nagetsi i Nikola Jokić. 

"NBA šampioni su šampioni sveta. Najbolji igrači na svetu igraju u NBA, stavite ih u bilo koju drugu ligu protiv najboljeg tima i taj tim će biti pregažen. Ne razumem ovu debatu", rekao je Lilard. 

Podsetimo, Lajlsa je iznerviralo to što NBA igrači tvrde da su "svetski šampioni" kada osvoje titulu. "Svetski šampion čega!? Sjedinjenih Američkih Država? Znate šta me najviše boli? Kada gledam finale NBA lige iznad njihovih glava visi natpis 'svetski šampioni'. Svetski šampioni čega? Nemojte pogrešno da me razumete. Ja stvarno volim moju državu SAD. I to ponekad… Ali to nije svet, to nije svet, mi smo svet. Mi ovde imamo svaku državu koja se bori, sportisti nose svoju zastavu da pokažu koga predstavljaju. Nema nikakvih zastava u NBA ligi", rekao je Lajls.

Šta vi mislite na ovu temu? 

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Tagovi