Košarka

TEŠKA BORBA ČEKA PANTERE: Poruka Stefanovića za Italijane: "Mi se nikoga ne plašimo!"

Autor Marina Periškić

KK FMP čeka neizvesna utakmica protiv Vareza u kvalifikacijama za Ligu Šampiona.

Izvor: MN Press

KK FMP SoccerBet u sredu od 15 časova i 30 minuta sastaće se protiv ekipe Varezea na kvalifikacionom turniru za grupnu fazu Lige Šampiona. Italijanski tim najdominantniji bio je u preiodu 70-ih godina prošlog veka, kada je osvojio pet evropskih titula i tako se upisao u listu najtrofejnijih klubova Evrope. Vareze je prošle sezone imao učinak od 17 pobeda i 13 poraza i našao se na petom mestu na tabeli, međutim tim je kažnjen sa oduzimanjem 11 bodova pa su takmičenje završili na 13. poziciji.

Panterima su za prolaz potrebe tri pobede, a svaka utakmica je eliminacionog karaktera što znači da je pred timom FMP-a veoma težak zadatak. Pobednik meča FMP – Vareze u polufinalu turnira se sastaje sa boljim iz meča Šole - Antverpen.

Trener Nenad Stefanović izneo je svoja očekivanja pred duel sa Italijanima. ’’Teška utakmica sa timom koji ima ogroman individualni kvalitet. Sa pojačanjima koje su doveli tokom leta pokazali su da žele da igraju Ligu Šampiona. Mi se kao i uvek nikoga ne plašimo i idemo na pobedu, kao i u svakoj utakmici. Nažalost, Marko Pavićević je zbog povrede ostao u Beogradu i to će biti određeni hendikep za nas. Verujem u moje momke, želim da uživaju u sutrašnjoj utakmici i daju sve od sebe. Mislim da će to biti dovoljno za ono što svi želimo’’, istakao je Stefanović.

BONUS VIDEO:

FMP Igokea
Izvor: Youtube/ABA jtd liga