PROPAO POSAO

NIŠTA OD "BOMBE" PARTIZANA IZ FENERA: Klub ga otpisao, Željko zvao, a onda neočekivani OBRT

Autor Milutin Vujičić

Grčki košarkaš Nik Kalates po svemu sudeći ostaje u Fenerbahčeu.

Izvor: MN Press

Čitavog leta Partizan se dovodi u vezu sa grčkim plejmejkerom Nikom Kalatesom (34, 198 cm), posebno nakon što je njegov klub Fenerbahče poručio da ga je otpisao poput Nemanje Bjelice, međutim po svemu sudeći ništa od dolaska u Beograd. Fenerbahče je ipak odlučio da zadrži Nika Kalatesa, makar u uvodnim mesecima nove sezone, pošto se na kraju iskomplikovala situacija oko povređenih igrača.

Generalni menadžer turskog kluba Derija Janijer objasnio je da je Nik Kalates sada integralni član tima iako to nije delovalo tako posle završetka prethodne sezone, posebno nakon dolaska Raula Neta. "Bjelica i Kalates nisu bili u našim planovima. Ipak, zbog povrede Raula Neta okolnosti su se promenile i morali smo da se pojačamo na određenim pozicijama. Kalates ima ugovor sa nama i verovali smo u njegove mogućnosti. Nadali smo se boljoj soluciji za obe strane, ali...", počeo je obraćanje Janijer i potom je objasnio zašto Grk ostaje.

"Okolnosti su se promenile i odlučili smo da promenimo tako usko gledanje na stvari. Nik Kalates je sada deo našeg tima, ali ako nove okolnosti to budu zahtevale, bićemo otvoreni da razmotrimo i druge solucije", dodao je generalni menadžer Fenerbahčea koji je ovog leta u mnogome promenio tim.

Tokom leta otišli su Kostas Adetokunbo, Devin Buker, Karsen Edvards, Tonje Džekiri i Nemanja Bjelica, dok su stigli Sertač Šanli, Nejt Sestina, Jorgos Papajanis, Raul Neto, Arturs Žagars i Jam Madar zbog kog je Fenerbahče odmah zvao Obradovića.

BONUS VIDEO: