LEPO

KONAČNO SU SVI PRIZNALI, JOKIĆ JE NAJBOLJI NA SVETU: Ignorisali ga četiri godine, a sad su morali da skinu kapu

Autor Milutin Vujičić

Nikola Jokić je u tradicionalnoj anketi ESPN-a izabran za najboljeg košarkaša današnjice.

Izvor: Profimedia

Pune tri godine nakon što je dobio prvu nagradu za najkorisnijeg igrača NBA lige, Nikola Jokić je dobio priznanje koje je odavno zaslužio. U anketi koju je sproveo ESPN među 15 uticajnih košarkaških radnika (skauti, treneri i generalni menadžeri), ocenjeno je da je Nikola Jokić najbolji igrač u NBA, samim tim i na celom svetu, pošto teško da neko može da bude najbolji ako ne igra u najjačoj ligi sveta.

Od ukupno 15 košarkaških radnika, njih 13 je dalo glas Nikoli Jokiću, dok su dvojica glasala za Janisa Adetokunba iz Milvokija. Dakle, Embid nije bio ni na umu, iako je prošle sezone (nepravedno) izabran za MVP-a, odnosno mnogi su smatrali da je u tom trenutku i najbolji centar, a i najbolji igrač planete.

Interesantno je da Jokić u prethodne četiri godine tradicionalne ankete ESPN-a nije dobio niti jedan jedini glas, čak i kada je bio MVP, tako da je očigledno tek šampionski prsten sa Denverom naterao sve da se predomisle kada je u pitanju status Somborca. Može se reći i da su na ovaj način priznali sopstvenu grešku, pošto je mnogo puta do sada potcenjivan od strane javnosti, možda baš i zato što nije Amerikanac.

Interesantno, u anketi se glasalo i za to ko će biti najbolji igrač NBA lige za pet godina, a tu je većinu "pokupio" Luka Dončić (šest glasova). Tri glasa dobio je Edvards iz Minesote, po dva Jokić i Vembanjama, a po jedan Šaj Gildžs-Aleksander i Džejson Tejtum. Ali, to vreme tek dolazi jer devet od 15 ispitanika veruje da je Jokić sigurno MVP i sledeće sezone...

Podsetimo, nova NBA sezona počinje 24. oktobra i tada će Denver igrati protiv Los Anđeles Lejkersa.

BONUS VIDEO: