Kraj!

SLOVENAC (26) DEBITOVAO, PA ZAVRŠIO KARIJERU! Bio je ABA rekorder i Zvezdina želja, a više neće igrati

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji prvotimac Olimpije, Cibone i Koper Primorske Žan Mark Šiško stavio tačku na igračku karijeru, što niko nije očekivao.

Izvor: MN Press

Slovenački košarkaš Žan Mark Šiško (26) doneo je odluku da završi igračku karijeru, samo nekoliko nedelja nakon što je potpisao ugovor sa španskim Breoganom, za koji je odigrao jedan meč u tamošnjoj ACB ligi! Kako je zvanično saopšteno iz kluba, plejmejker koji je ostavio trag u regionalnoj košarci odlučio je da se u narednom periodu udalji od ovog sporta.

Takva odluka je šokantna, posebno kada se ima u vidu da je Šeško nedavno stigao u klub kojem je trebalo da bude jedan od glavnih aduta u predstojećoj sezoni. Ipak, Žan Mark smatra da povratak na košarkaški teren, nakon duge pauze koju je imao prethodne sezone, nije protekao dobro, pa u ovom trenutku više ne želi da se bavi profesionalnim igranjem košarke!

"Nakon što sam već neko vreme pokušavao da karijeru vratim na pravi put nakon duge pauze, stvari nisu išle kako sam se nadao i planirao. Doneo sam tešku odluku da prekinem svoju igračku karijeru i okrenem se drugom poglavlju svog života. Želeo bih da se zahvalim svima u klubu na poverenju i šansi koju su mi dali, želeo bih da zahvalim navijačima za ljubav u ovom kratkom periodu. Svima želim sve najbolje u budućnosti", izjavio je Slovenac, a preneo zvanični sajt njegovog kluba.

Ostaće zabeleženo da je Žan Mark Šiško odigrao samo jedan meč za Breogan i u porazu od Baskonije (88:79) postigao je pet poena. Ispostavilo se kasnije da mu je to bio debi, ali i oproštaj od dresa španskog kluba sa kojim je krajem juna potpisao saradnju. Slovenački košarkaš je pre toga gotovo četiri godine nosio dres Bajerna iz Minhena, ali od novembra 2022. godine do ovog leta nije igrao košarku zbog privatnih problema.

Sjajni slovenački plejmejker ponikao je u Union Olimpiji, a zatim su se ređali Škofja Loka u kojoj je bio na pozajmici, Cibona, Ilirija i Koper Primorska. U dresu tog tima osvojio je ABA 2 ligu, prvenstvo i Kup Slovenije, kao i dva Superkupa u svojoj zemlji. Bio je hit i na parketima ABA lige gde je sa 19 asistencija na meču postavio rekord, pre nego što su se u Koperu pojavili finansijski problemi zbog kojih je tokom sezone 2019/20 napustio klub i pojačao Bajern iz Minhena. Navodno, tada ga je tražila i Crvena zvezda, što je jednom prilikom komentarisao i trener Jurica Golemac.

BONUS VIDEO: