Košarka

NBA BOMBA: JOKIĆ MORA PREKO SUPER-TIMA DO TITULE! Upravo je nastala PAKLENA EKIPA na Istoku!

Autor Mladen Šolak

Odjeknuo transfer leta u NBA ligi!

Izvor: Profimedia

Plemejker Portlanda Damijan Lilard prešao je u Milvoki Bakse, kod Janisa Adetokumba! Jedan od najboljih igrača na svetu otišao je u tim grčkog superstara, bivšeg MVP-a i NBA šampiona i zajedno će činiti paklen tandem u borbi za titulu koja je trenutno u vlasništvu Nikole Jokića i njegovog Denvera.

U okviru istor trejda, Portland će dobiti plejmejkera Džrua Holideja iz Milvokija, centra Finiksa Diandrea Ejtona i krilnog košarkaša Finiksa Tuanija Kamaru (23 godine). Sa druge strane, Finiks će dobiti centra iz BiH Jusufa Nurkića, koji je prethodnih godina igrao za Portland, Grejsona Alena, beka Milvokija, nisko krilo Portlanda Naisra Litla (23 godine) i još mlađeg beka Portlanda Kiona Džonsona (21).

Iako je mesecima nagađano da će Lilard samo u Majami i da ne želi bilo gde drugo, on je ipak završio baš u Viskonsinu, gde je Adetokumbo doneo titulu 2021. godine pod vođstvom trenera Baksa Majka Budenholzera. Sada će zaista veliko pojačanje doći u tim u kojem je i Janisov brat, Tanasis Adetokumbo, ali i članovi šampionskog sastava - krilo Kris Midlton (32), centar/krilni centar Bobi Portis...

Lilard je sedmostruki Ol-star igrač, a proglašen je i za jednog od 75 najboljih igrača u istoriji lige. Takođe, ove godine postao je šampion u šutiranju trojki na Ol-star vikendu. Ipak, za 11 godina u Oregonu ipak mu je nedostajao rezultat u plej-ofu, u kojem je najdalje stigao do finala Zapadne konferencije 2019, ali u njemu Portland nije bio konkurentan Golden Stejtu, koji ga je pregazio 4-0 u seriji. Sada će njegove šanse za uspeh biti mnogo, mnogo veće.