WSrećno!

JAGO U ZVEZDU, A RAŠA U BRAZIL! Ovakav transfer niste očekivali - srpski košarkaš na drugom kraju sveta!

Autor Dušan Ninković

Košarkaš koji je godinama nastupao za timove u ABA ligi sada će imati neobično iskustvo u Brazilu.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je tokom leta u svoje redove dovela brazilskog reprezentativca Jaga dos Santosa, ali to nije jedina košarkaška razmena između dve veoma udaljene zemlje. Povremeni srpski reprezentativac Radovan Đoković (27), koji je dobijao pozive selektore Pešića u kvalifikacijama za Mundobasket 2023. godine, preselio se na drugi kraj sveta i u Brazilu će nastaviti igračku karijeru!

Novi klub srpskog beka biće Uniao Korintijans, koji se takmiči u elitnom rangu brazilske košarke! Prethodnu sezonu završili su na 13. poziciji i za samo jednu pobedu izmakao im je plasman u plej-of domaćeg prvenstva. ambicije su sada veće, pa je kao pojačanje u klub stigao košarkaš sa bogatim iskustvom u regionalnoj košarci.

Radovan Đoković je još 2012. godine prekomandovan u prvi tim Mege, ali su usledile pozajmice u Napredak iz Kruševca, Jagodinu i Tamiš pre nego što se izborio za veću ulogu. Nastupao je kasnije za OKK Beograd, FMP, Borac iz Čačka i barski Mornar, iz kojeg se i seli na drugi kraj sveta. Tokom boravka u Čačku bilo je perioda kada je bio među najbitnijim igračima tima, ali i teške povrede zbog koje je njegova karijera razvijana slabije nego što se očekivalo.

Sada će priliku za sjajne partije imati u ligi koja ne poznaje mnogo srpske košarkaše - retko ćete čuti da Brazilci uvoze sportiste, a Evropljani i Srbi ne usuđuju se često na ovako egzotično putovanje. Inače, Radovan je svojevremeno bio među talentovanijim srpskim košarkašima i sa reprezentacijom Srbije do 18 godina osvojio je srebro na Evropskom prvenstvu 2014. u Turskoj.

BONUS VIDEO: