Neverovatno!

SIMANIĆU NIJE PRUŽENA ADEKVATNA POMOĆ! Srpski lekar se oglasio o Boriši: "Napravljen je PROPUST!"

Autor Dušan Ninković

Srpski lekar Miljko ristić govorio o Boriši Simaniću i njegovoj povredi na Svetskom prvenstvu.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Mundobasketu 2023. godine, a veoma važnu ulogu u tom podvigu imao je Boriša Simanić. Nažalost, krilni centar reprezentacije izgubio je bubreg tokom takmičenja, pa je kao motivator svojih prijatelja iz nacionalnog tima postao najvažnija figura u ekipi Srbije - isticali su to redom Aleksa Avramović, Dejan Davidovac, Bogdan Bogdanović, Svetislav Pešić...

O povredi koju je Simanić zadobio na meču protiv Južnog Sudana, a zbog koje je kasnije izgubio bubreg, već se oglasio lekar srpske reprezentacije. Sada je svoje mišljenje izneo i čuveni doktor Miljko ristić koji smatra da Simanić nije adekvatno lečen u Manili!

"Ovo je bila specifična situacija. Lako ćete da napravite prelom potkolenice, ovaj udarac je bio grub! I mislim da se ovaj igrač morao diskvalifikovati. To je bio lakat, direktan udarac u bubreg. Tu je očito, ne mogu da ogovorno tvrdim, ali nije pružena adekvatna medicinska pomoć. Bubreg je zahvalan i za operaciju i konkretno napravljen je propust u medicinskom tretmanu", rekao je Miljko Ristić za "Kurir" i dodaje: "Kardiovaskularni sistem je prilagodljiv i pred važne utakmice gde se pruža maksimum, mora se izvršiti kardiološki pregled."

Podsećamo, Boriša Simanić je tokom Mundobasketa na Filipinima izgubio bubreg nakon udarca Nunija Omota iz Južnog Sudana. U bolnici u Manili srpski krilni centar imao je dve zahtevne operacije, ali je smogao snage da bude najveći navijač nacionalnog tima - njegove poruke saigračima davale su snagu reprezentaciji, koja se za srebrnu medalju izborila i kako bi njemu poklonila odličje nakon izlaska iz bolnice!

Zajedno sa saigračima, Boriša Simanić je dočekan na balkonu Skupštine, gde je o njemu biranim rečima govorio i Novak Đoković, pa je košarkaš i zaplakao. Navijači u Srbiji imali su priliku da podrže Borišu Simanića, koji je postao jedan od najvećih sportskih junaka u državi.

BONUS VIDEO: