Košarka

JOŠ SMO DALEKO OD PRAVE IGRE! Zvezda briljira, a Duško spušta euforiju: "Videćete u narednim mečevima..."

Autor Nemanja Stanojčić

Duško Ivanović održao je konferenciju za medije posle pobede protiv Cedevita Olimpije.

Izvor: Printscreen/YouTube/KK Crvena zvezda

Crvena zvezda Meridianbet održala je čas košarke u beogradskoj "Areni". Demolirala je Cedevita Olimpiju (94:51) u meču koji je trebalo da bude derbi kola. Umesto toga delovalo je kao da je samo lakši trening za crveno-bele. I to bez Miloša Teodosića koji je sedeo pored terena i gledao rapsodiju saigrača.

Duško Ivanović nije imao šta da zameri svojim pulenima posle ubedljivog trijumfa. "Imali smo pravi pristup, protivnik ima dobar roster, ali je očigledno da još nisu našli svoj stil igre. Izuzimajući prvih pet minuta sa šest izgubljenih lopti, igrali smo baš onako kako je trebalo da igramo utakmicu. Zamerke? Ponavljam, osim tih prvih pet minuta i šest izgubljenih lopti, ništa drugo", počeo je Ivanović.

U nekoliko navrata iskusni stručnjak naglašavao je da ekipa tek treba da se uigra. Start sezone deluje dobro, ubedljive pobede protiv Asvela u Evroligi i Cedevite u regionalnom takmičenju. "Momci su odigrali fokusirano, angažovano, disciplinovano, ali smo još daleko od onoga kako bi trebalo da igramo. To će se videti u ovim narednim utakmicama koje dolaze."

Prokomentarisao je i učinak Jaga dos Santosa koji je za 23 minuta upisao 8 poena, uz 5 asistencija, ali i loš šut za tri (1/11). "On je momak koji ima puno energije i želje da igra. Mislim da ima kvalitet i manje-više je imao potrebnu agresivnost. Ne treba da gledamo samo napad, nego nešto više, a to bi trebalo da bude agresivna odbrana i organizacija igre", zaključio je Ivanović.

BONUS VIDEO: