Košarka

NOVAK ME POZVAO TELEFONOM, HTEO SAM DA MU SPUSTIM SLUŠALICU! Bogdan Bogdanović: Rekao mi je EJ, KAPITEN...

Autor Mladen Šolak

Bogdan Bogdanović otkrio detalje razgovora sa Novakom Đokovićem.

Izvor: MN Press

Bogdan Bogdanović, kapiten srpske reprezentacije i dugogodišnji NBA as, otkrio je u gostovanju u podkstastu "Alestop" da je umalo spustio slušalicu Novaku Đokoviću uoči dočeka na balkonu u septembru. Te večeri, nakon povratka srebrnih "orlova" sa Mundobasketa u Manili, i Novak je dobio poziv da izađe na čuveni balkon Gradske skupštine, ali je pre pristanka pozvao kapitena Srbije i pitao ga da li je u redu da se i on pojavio i proslavi sa košarkašima i navijačima osvajanje US Opena. Bogdan ga je saslušao i umalo je samo prekinuo vezu.

"Doček je bio neverovatan... Još me je Novak pozvao pre toga, pitao me 'E kapiten, mogu ja da dođem?' Hteo sam da mu prekinem vezu, da mu spustim slušalicu", nasmejao se Bogdan. Neverovatno stvarno. Rasplakao se na balkonu, mi nismo baš mogli, verovatno bismo i mi plakali da smo osvojili. Bilo je lepo, videli smo mlade ljude, nadam se da smo poslali lepu poruku deci, da smo im preneli motivaciju da bi trebalo da veruju, da smo i mi ta deca iz parkića, da smo prolazili kroz probleme i dobre stvari i u školi i napolju i da samo nastave da veruju i da sve je moguće"

Bogdan je i prethodnih godina sretao Novaka Đokovića i "upijao" od njega stvari koje je odmah primenjivao. "Novak je neverovatan, neka nastavimo da se viđamo na lepim mestima, to je verovatno i njegova želja, kao i moja. Vodili smo na jednom trenutku jedan sportski razgovor - gleda on mene, gledam ja njega, zanimljivo je videti kako radi najbolji atleta sveta. Iako je najbolji, pogledaš koliko vremena provodi u teretani, radeći na telu, koliko je tu prisutan kad to radi, nije da on to samo odradi 10 ponavljanja 'benč presa', već on sve to fokusirano radi i onda ti je sve jasno".

Bogdanović smatra da je upravo u takvom pristupu ključ za svakog sportistu koji želi da se ugleda na najvećeg srpskog šampiona u istoriji. "Taj momenat je nešto što ja vidim, verovatno neko drugi vidi neke druge stvari, onda on treba to da primeni na svojoj karijeri, da iskoristi i da se motiviše, da radi... Ako si mislio da si radio 100 odsto, onda vidiš kako Novak radi kad je najbolji, pa vidiš da možda to nije 100 odsto, već da ima tu još. Onda ti to daje energiju, dopunjujemo jedni druge, a onda je to najlepša strana sporta", dodao je Bogdanović.

BONUS VIDEO: