PRVI MEČ!

JOKIĆ ZAIGRAO KOŠARKU POSLE 120 DANA I MALO JE "ZARĐAO": Nurkić ga mučio, ispadale mu lopte... Pogledajte! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Nikola Jokić odigrao je prvi meč posle 120 dana u dresu Denvera i jasno je da mu treba još malo vremena da se vrati na staro.

Izvor: Profimedia

Nikola Jokić je 13. juna doneo Denveru šampionski prsten protiv Majamija, a tačno 120 dana kasnije odigrao je prvu sledeću utakmicu. Propustio je Svetsko prvenstvo u dresu Srbije, ali je tokom leta radio u teretani na sebi, međutim jasno je da je ipak potrebno još malo vremena da bi se doveo u pravu formu. Videlo se da je malo "zarđao" u pripremnoj utakmici Denvera i prvog izazivača na Zapadu - novog Finiksa - još od prvog kontakta sa loptom koju je ispustio na zagrevanju.

Ma lraki. Denver je pobedio 115:107, ali ne može se reći da je Jokić delovao "oštro", odnosno potrebno je ipak još neko vreme kako bi se vratio u šampionsku formu od pre četiri meseca, što je sasvim razumljivo za igrača koji je odlučio da pre svega skroz odmori tokom leta.


Na kraju, Nikola Jokić je igrao skoro 18 minuta i za to vreme ostvario je učinak od devet poena (šut iz igre 4/11, promašio sva tri šuta za tri poena), tri skoka, dve asistencije, dve ukradene i dve izgubljene lopte, što ipak nije statistika na koju smo navikli da vidimo od njega. Ipak, tek je predsezona i nije bilo nikakve potrebe da Jokić "dodaje gas", iako je protiv sebe imao veoma motivisanog Jusufa Nurkića, novog igrača Sansa.


Nurkić je sa druge strane ubacio deset poena, ali iz igre je pogodio tek jedan šut za dva uz tri promašaja za tri poena, što je nadoknadio sa slobodnih bacanja (8/8). Imao je i četiri skoka, dve asistencije, jednu ukradenu i dve izgubljene. U njegovom timu nije bilo Durenta, Bukera, ni Bila, a predvodio ih je Džoš Okogi sa 17 poena.

Što se tiče NBA šampiona, prvi strelac tima bio je Džulijan Stroter sa 20 poena, Zek Nađi je dodao 17, Redži Džekson 14, Kaldvel-Poup i Marej po 12, a Pejton Votson još devet.

 BONUS VIDEO: