PODRŠKA

DOBRO ODGOJEN INSAN SA EMPATIJOM PREMA DOMOVINI BiH! Hadžihafizbegović stao u ODBRANU Miloševića: Odgovorno tvrdim...

Autor Milutin Vujičić

Poznato bosanskohercegovački glumac podržao izbor Sava Miloševića za novog selektora "zmajeva".

Izvor: Youtube/Hrvatska Radiotelevizija/FACE HD TV

Mnogo bure u javnosti podigao je angažman Sava Miloševića za novog selektora Bosne i Hercegovine, prvenstveno jer je čak treći koji sedi na klupi "zmajeva" u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Takođe, mnogo bure se podiglo i zbog njegovih nekih ranijih izjava, ali je već u prvom obraćanju objasnio svima da će dati sve od sebe za Bosnu i Hercegovinu, što je na kraju čak odobrovoljilo i deo javnosti koja ga nije simpatisala.

Sada ga je podržao i poznati glumac Emir Hadžihafizbegović koji ga je na svom Fejsbuk profilu označio kao "sjajnog čoveka i vrhunskog fudbalera", poželevši mu mnogo sreće na klupi "zmajeva" koje već u petak očekuje nimalo naivan test protiv sve boljeg Lihtenštajna.

"Naša draga repka kreće za Lihtenštajn s novim selektorom Savom Miloševićem. Iako se gnušam te kamarile u predsedništvu našeg Fudbalskog saveza, pogotovo Zeljkovića i Misimovića (portugalskog izdajnika), Miloševića lično poznajem. Odgovorno tvrdim da se radi o sjajnom čoveku i bivšem vrhunskom fudbaleru. S njim sam imao tri susreta u životu. Jedan u Španiji u San Sebastijanu kad je on igrao za “Osasunu”, jedan u Beogradu i jedan u Tuzli kad je organizirao u Bijeljini turnir za mlađe generacije (pionire), i nikad nošen nacionalnim predrasudama dovodio u Bijeljinu decu iz bivše Jugoslavije i celog sveta", napisao je Hadžihafizbegović i potom nastavio u istom ritmu.

"Čestit, plemenit i dobro odgojen insan s velikom empatijom prema svojoj domovini Bosni i Hercegovini i svemu kroz šta je Bosna i Hercegovina prolazila u periodu od 1992. do 1995. Oni koji me poznaju kao umetnika možda me ne poznaju kao velikog fana fudbalske reprezentacije BiH. Nema gdje nisam putovao i bodrio reprezentaciju. Počasni sam član navijačke grupe "Ljuti Krajišnici", "Bh. fanatikosi" moja su braća. Sada snimam film i seriju u Zagrebu i ne mogu ni u Lihtenštajn niti ću moći biti u Zenici, gde dočekujemo Portugal. Teško jest u našoj repki. Neznalice i zlice iz Saveza su nas dovele gde jesmo. Ali, predaje nema. Idemo dalje s našim gigantom Džekom kapitenom, podmlađenom ekipom i Savom Miloševićem, čovekom o kome sam malo napisao u smislu morala i etike", naglasio je on na svom profilu.

Podsetimo, Bosna i Hercegovina je u dosadašnjih šest utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo upisala samo dve pobede i ima tek šest bodova, pa tako zaostaje četiri za Luksemburgom i čak sedam za Slovačkom.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

BONUS VIDEO: