Košarka

HRVATSKI BRODOLOM U ABA SE NASTAVLJA U BEOGRADU? Cibona u Areni ne pobeđuje, ali Željko ne spušta gard!

Autor Nikola Lalović

Hrvati ređaju poraze u ABA ligi, a to će se po svemu sudeći nastaviti i protiv Partizana.

Izvor: MN Press

Hrvati dolaze u Arenu da zaustave niz poraza! Cibona stiže u Beograd u nameri da napravi senzaciju i pobedi Partizan, ali malo ko u to veruje. Ne samo klub iz Zagreba već sve ekipe iz Hrvatske ove sezone muku muče u ABA ligi. Tek je na startu trećeg kola Zadar savladao Mornar na svom terenu 92:57 i to je bila prva hrvatska pobeda u ABA ove sezone. 

Pre toga su naređali šest poraza u prva tri kola. a sada Cibona stiže u goste Partizanu, a Split Cedevita Olimpiji i malo ko daje šanse da Hrvati upišu još jednu pobedu. 

Partizan je nakon pobeda u ABA ligi krenuo silovito i u Evroligi gde je sa 26 poena razlike savladao ASVEL, a sada od 21 čas dočekuje sastav iz Zagreba. 

CIBONA JE REDOVAN MUŠTERIJA!

Poslednjih pet utakmica ovih timova pobedio je Partizan, a jedini trijumf Cibone koji se pamti je onaj u prijateljskom meču u pripremama kada se Željko Obradović tek vratio u Beograd. Ukupno je skor u ABA ligi 33:11 za Partizan, a u Beogradu je 19:2 za crno-bele. Nije to razlog za opuštanje!

"Moramo da priđemo meču uz maksimalnu ozbiljnost i poštovanje protivnika. Danas će jedna grupa igrača nakon puta trenirati, ostalo je da se pripremimo za subotnji meč, vidimo u kakvom su stanju pojedini igrači i kako će to da izgleda u subotu veče. Protiv Asvela su igrali svi, to je najvažnije jer duel protiv Cibone sledi 48 sati nakon toga, potom ide duplo kolo Evrolige, treba rasporediti energiju, mnogo je utakmica ispred nas i moramo da vodimo računa", naglasio je trener Željko Obradović.

Centar Alen Smailagić je takođe istakao da je Partizan favorit, ali da nakon napora u Evroligi, utakmice, putovanja, nikada nije lako spremiti se za naredni meč. 

"Posle putovanja sledi priprema za utakmicu koja je na programu već u subotu. Daćemo sve od sebe da se regenerišemo i što bolje spremimo za duel protiv Cibone. Sigurno neće nimalo biti laka utakmica. Iako ne treba bežati od uloge favorita, svesni smo da samo uz maksimalan pristup zadacima koje nam trener postavi, možemo da odigramo dobro i dođemo do pobede", poručio je Smailagić.

A HRVATI... NEKA SAČEKAJU!

Zadar je savladao Mornar i to je bila prva hrvatska pobeda u ABA. Pre toga je u prvom i drugom kolu Studentski centar pvvo dobio Split 76:72, a zatim i Zadar 88:75. Bduućnost je zgazila Zadrane 103:73, Borac i FMP su u tesnim mečevima dobili Cibonu,  Igokea je savlada Split u gostima. Teško da će ovo biti dobra sezona za Hrvate u ABA ligi, a teško i da će bolji rezultati krenuti od meča u "Beogradskoj areni". 

Partizan je ogroman favorit, a upravo reči Željka Obradovića o maksimalnoj koncentraciji i tome da nema opuštanja ulivaju poverenje navijačima da neće imati o čemu da brinu!

BONUS VIDEO: