POGLEDAJTE!

SLAVNI NBA TRENER NE ZNA KO JE NAJBOLJI IGRAČ EVROPE! Saša ušao u igru, a Ker u čudu: KO JE OVAJ!? (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Saša Vezenkov i dalje je nepoznanica za mnoge, iako je najbolji igrač Evrope.

Izvor: Twitter/harris_stavrou/Screenshot

Videli smo prethodne noći kako se Nikola Jokić opet poigravao sa odbranom Čikaga, dok su vrlo uzbudljivu utakmicu odigrali Sakramento i Golden Stejt. Voriorsi su slavili tek posle produžetka 121:115, maestralnu partiju Džonatana Kuminge koji je imao 28 poena, dok je na drugoj strani Domantas Sabonis sa 19 poena i 11 skokova opet pokazao da će biti jedan od ključnih igrača Kingsa.

Velike pade u Sakramentu polažu i u Sašu Vezenkova, zvanično najboljeg igrača Evrolige prošle sezone, koji se još uvek "traži" u NBA. U prvom meču protiv Toronta ubacio je 12 poena, protiv Lejkersa sedam, a prethodne noći tek dva (1/4), pa je zbunio čak i trenera Stiva Kera.

Kada je Vezenkov prvi put ušao u igru protiv Golden Stejta, na oko tri i po minuta do kraja prve deonice, televizijske kamere su u prvi plan stavile Stiva Kera čija reakcija je postala viralna. "Ko je igrač sa brojem sedam?", pitao je svoje saradnike Stiv Ker, što će reći da nije baš pripremio utakmicu protiv Kingsa u NBA predsezoni, odnosno da još manje prati evropsku košarku jer je pomalo neverovatno da mu je promaklo ko je MVP.

U svojim izjavama Stiv Ker je uvek vrednovao evropsku košarku i često se koristio pojedinim principima evropskih trenera, ali čini se da je ovoga puta zaboravio da uradi domaći zadatak. Bugarin sa Kipra je od 2015. do 2018. godine bio igrač Barselone, potom je pet sezona nastupao za Olimpijakos i prethodne sezone predvodio atinski klub do finala Evrolige...


BONUS VIDEO: