Košarka

NUDILI GA PARTIZANU, A POVREDA MU ZAVRŠILA SEZONU: Eksplodirao na Mundobasketu, ali sad su vesti najgore moguće!

Autor Nikola Lalović

Arturs Žagars taman kada je uhvatio najbolju formu u životu mora na dugu pauzu zbog teške povrede.

Izvor: Twitter/Augustas Šuliauskas

Kakva nesreća za Artursa Žagarsa! Ovaj 23-godišnji letonski plejmejker je eksplodirao na Svetskom prvenstvu i tu je zaradio ugovor sa Fenerbahčeom koji ga je poslao na pozajmicu u Vulvse iz Litvanije. Tu je doživeo tešku povredu i na meču sa Lijetkabelisom je završio sezonu! 

On je pao u jednom prodoru nakon čega je ostao na parketu. Dugo je ležao tu, a kada je ustao jedva se oslanjao na nogu. U duelu sa Vitenisom Lipkevičijusom se povredio i najnovije informacije govore da je pokidao prednje ukrštene ligamente. Prema prvom prognozama neće moći da se vrati na teren ove sezone.

Pred kraj Mundobasketa u intervjuu za MONDO o njemu je pričao bivši krilni igrač Partizana Žanis Pejners koji ga je preporučio Željku Obradoviću. 

"Ja bih se jako obradovao ako bi potpisao za Partizan. Željko svakog igrača može da nauči kako da igra na pravi način i Žagars u ovim godinama i dalje ima prostora za napredak, Vidimo da je njegov talenat neverovatan, ali verovatno i dalje ima prostora da se poboljša. Uz još malo nekih trenerskih detalja... Željko bi sigurno bio najbolja opcija za njega", rekao nam je tada Pejners. Pogledajte povredu Žagarsa: 

 BONUS VIDEO: