VRELO

BUKTI "RAT" KOD ATAMANA! Oduzeli pasoše jer ne igraju za zemlju, a to NIJE KRAJ: "Ko nije hteo da dođe?"

Autor Milutin Vujičić

Turski košarkaši u sukobu sa Savezom nakon neuspeha u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Najbolji turski košarkaš Džedi Osman pokrenuo je novi "rat" u tamošnjoj košarci. Nakon što je Turska ostala bez plasmana na Olimpijske turnire, i to uz katastrofalno izdanje na pretkvalifikacionom turniru koji su platili da organizuju, počeo je obračun sa košarkašima koje selektor Ergin Ataman nije imao na raspolaganju.

Prvo cu ceh platili američki košarkaši Šejn Larkin i Skoti Vilbekin, kojima je po hitnom postupku oduzet pasoš Turske i više se ne računaju ni kao domaći igrači u tamošnjem prvenstvu, dok je potom u sve "upleten" i Džedi Osman. Novi košarkaš San Antonija burno je reagovao na saopštenje predsednika Košarkaškog saveza Turske Hida Turkoglua koji je krivca za debakl reprezentacije našao upravo u NBA zvezdama.

Turkoglu je izjavio da mu je Osman rekao "da ne želi da dođe da igra za reprezentaciju" i da ga zato nosi dodatno forsirali, na šta je Osman odgovorio: "Uvek sam nosio dres Turske bez obzira na povrede, uvek sam davao sve od sebe. Ove godine sam shvatio da zbog deset godina igranja na visokom nivou, od čega šest u NBA, osećam fizičke i psihičke posledice", objasnio je turski košarkaš pravo stanje stvari.

NBA košarkaš je istakao da je početkom juna tražio od Saveza da ga "izostave sa spiska kako bi se odmorio", što su oni prihvatili, čak i rekli da će ga štiti od javnosti. "Nikada nisam odbio državni tim, za mene nema ništa svetije od toga. Ali, neću dozvoliti da me neko javno blati. Želim da bude jasno da neću trpeti ovakve stvari i govoriću istinu", napisao je Osman na Instagramu.

Košarkaš poreklom sa Ohrida je karijeru počeo u Efesu, a potom je 2017. godine otišao u NBA. Nastupao je šest sezona za Klivlend, a ovog leta je stigao u San Antonio.

BONUS VIDEO: