Košarka

CENTAR MEGE "SPUSTIO SLUŠALICU" PARTIZANU! Drama u finišu, a onda jedan potez samo zbog Novaka Đokovića!

Autor Nikola Lalović

Uroš Plavšić je privukao pažnu ovim potezom...

Izvor: MN Press

Mega je uspela da savlada Partizan 88:86 u "Hali sportova" na Novom Beogradu, a nakon pobede u neverovatnoj završnici usledilo je i veliko slavlje! A tu se posebno istakao Uroš Plavšić!

Centar Mege je na ovom meču igrao 25 minuta i za to vreme je upisao 15 poena i 6 skokova, a nakon utakmice je iskopirao Novaka Đokovića! Već neko vreme srpski sportisti nakon velikih pobeda slave tako što "spuste slušalicu", kao što je to uradio Novak Đoković nakon polufinala US Opena protiv Bena Šeltona. Upravo je Novak od mladog Amerikanca "ukrao" tu proslavu što je tamošnju javnost razbesnelo, a sada je 24-godišnji Čačanin rešio da taj potez napravi posle pobede nad crno-belima. 

Plavšić ima 24 godine i vratio se u srpsku košarku nakon završenog koledža. Nakon početaka u junioprskom timu Mege bio je jednu sezonu na pozajmici u Smederevu, a onda je otišao na koledž. Igrao je jednu godinu u Arizonu, a onda je pređao na Tenesi gde se zadržao četiri godine. Pogledajte njegovu proslavu: 

Nije on jedini iskopirao Novaka jer mu se u tome pridružio i mladi Hrvat Andrija Jelavić. Ovaj 210 centimetara visoki krilni centar koji je dao 9 poena, ali je imao i 10 skokova rođen je 2004. godine i nakon početaka u Cedeviti prešao je u Megu sa kojom je osvojio juniorsku ABA i Evroligu. Prošle godine je bio na pozajmici u OKK Beogradu gde se pokazao odlično pa je prekomandovan u prvi tim. 

BONUS VIDEO: