Košarka

SKANDAL TRESE AMERIKU - KOŠARKAŠ OPTUŽEN ZA ZLOSTAVLJANJE MUŠKARCA! Priznao da su imali odnose, na Instagramu sve počelo

Autor Nikola Lalović

Dvajta Hauarda sada čeka dugo suđenje i mnogo medijskih natpisa pošto je optužen za težak zločin.

Izvor: YouTube/綜藝大熱門 Hot Door Night/Screenshot

Dvajt Hauard se našao u ozbiljnim problemima nakon što ga je jedan muškarac tužio za silovanje i prebijanje! Nekadašnji Ol Star NBA centar sada igra na Tajvanu i nije u Americi, a moguće je da NBA timovi ne žele da ga angažuju i zbog optužbi čoveka po imenu Stiven Harper. 

Harper tvrdi da ga je u julu 2021. godine Hauard silovao u svojoj rezidenciji u Džordžiji, a advokati bivšeg NBA šampiona i trostrukog najboljeg defanzivca NBA lige tvrde da je se*sualni odnos postojao, ali je bio uz pristanak.

"Ono što je bio privatni susret uz pristanak je obelodanjeno javnosti kako bi se došlo do profita i gospodin Hauard se raduje što će moći da prikaže istinu na sudu. Istina je da je gospodin Hauard blokirao gospodina Harpera na društvenim mrežama i da su onda pred njega postavljene dve opcije. Da plati da bi zaštitio svoju reputaciju ili da se ova izmišljena priča plasira u javnost", navodi advokat Dvajta Hauarda Džastin Bejli u izjavi za "ESPN" i dodao: "Iako je laka meta jer je na crti njegov status kao poznate ličnosti gospodin Hauard je izabrao da potraži istinu i pravdu u pravnom sistemu i osloniće se na sasluišanja na sudu."

Kako američki mediji saznaju Hauard je priznao da je imao "se*sualnu aktivnost uz pristanak" sa Harperom, ali je negirao da je došlo do bilo kakve povrede i nasilja kada je Harper posetio Hauardovu kuću 2021. godine. Kontakt dvojice muškaraca počeo je u maju 2021. godine putem poruka na instagramu. 

Hauard je u NBA ligu ušao 2004. godine kao prvi pik na draftu i igrao je u Orlandu osam godina. Nakon toga je neuspešno bio u Lejkersima jednu sezonu, pa u Hjustonu tri godine. Od tada je često menjao timove, pa je tako nastupao za Atlantu, Šarlot, Vašington. Lejkerse i Filadelfiju, a sa Lejkersima je 2020. godine bio NBA šampion.

BONUS VIDEO: