Košarka

BUM - NBA LIGA DOBIJA DVA NOVA KLUBA!? Vraća se omiljeni tim mnogih, a košarka stiže i u GRAD GREHA!

Autor Milutin Vujičić

Zanimljive informacije stižu iz SAD gde se pripremaju dva nova tržišta i povećava broj klubova.

Već godinama se priča o potencijalnom proširenju NBA lige sa 30 na 32 kluba, a kako piše "Front Office Sports", američki portal koji se bavi sportskim biznisom, deluje da će sve biti utanačeno kada se zaključi novi ugovor o TV pravima. Aktuelni ističe na kraju sledeće sezone i NBA liga već radi na novom ugovoru koji će biti još bogatiji, a čini se da će podrazumevati i još dve franšize koje će samo još povećati navijačke baze.

Gradovi koji su favoriti da dobiju NBA klubove su pre svih Las Vegas i Sijetl, što se takođe spominje godinama unazad. Što se tiče novog kluba iz "grada greha", navodno bi ulagač mogao da bude Lebron Džejms, dok je Sijetl od 1967. do 2008. godine imao franšizu i potom su prava preneta Oklahoma Sitiju.

S obzirom da su oba klupa sa Zapadne obale, to bi značilo da bi neko morao da pređe u Istočnu. Prema nekim informacijama to bi mogli da budu Minesota, Memfis ili Nju Orleans, a za sada nema definitivne potvrde kako bi NBA liga izvela ovaj transfer.

Osim ovih promena koje nas čekaju u budućnosti, NBA liga je odlučila i da odmah promeni format Ol-star utakmice. Susret će se igrati 18. februara u Indijanapolisu, a posle nekoliko godina pauze - gledaćemo obračun između igrača Istočne i Zapadne konferencije. Ono što će ostati isto je proces glasanja za određivanje učesnika Ol stara (sa po 12 iz svake konferencije), dok se ukida i "neograničena četvrta deonica" u kojoj je cilj da se premaši određeni broj poena.

BONUS VIDEO: