LEPA VEST

SRBIJA SA NAJJAČIM TIMOM NA OLIMPIJSKIM IGRAMA! Jokić rekao "da", a sada i Micić - sve je na Pešiću!

Autor Milutin Vujičić

Košarkaška reprezentacija Srbije biće pojačana na Olimpijskim igrama u Parizu.

Izvor: Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved

Nakon što je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković potvrdio da će Nikola Jokić igrati na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu za "orlove", lepe vesti saopštio je i Vasilije Micić. Srpski plejmejker je nakon meča Oklahome, na kome nije dobio ni minut na parketu, potvrdio selektoru Svetislavu Pešiću da može da se osloni na njega i da će se odazvati narednog leta. Naravno, ako ga pozove!

"Nadam se da ću biti deo ekipe na Olimpijskim igrama. Imamo odličnu ekipu, to smo pokazali na Svetskom prvenstvu. Ako budemo kompletni imaćemo odličan tim, koji može da pretenduje na visok rezultat", poručio je Vasa Micić za Radio televiziju Srbije posle meča u Čikagu koji je Oklahoma dobila bez njega (124:104).

"Znao sam da će mi biti promeljiva uloga, to mi je u redu. Dolazak ovde mi je bio san i stvarno sam došao u dobru organizaciju. Tek je početak, duge su sezone. Prošao sam situacije u životu gde se tokom sezone svašta promeni. Drago mi je da sam tu i da je ekipa pobedila", naglasio je srpski plejmejker koji je odlučio da se u 29. godini oproba "preko bare", nakon što je nekoliko sezona dominirao u Evroligi u dresu Efesa i bio dvostruki prvak Evrope.

Podsetimo, Micić nije bio u sastavu Srbije za prethodno Svetsko prvenstvo na kome su "orlovi" osvojili srebrnu medalju pošto je promenio sredinu, dok Jokića nije bilo zato što je želeo da se odmori nakon naporne sezone sa Denverom i nije bio spreman da igra pod pritiskom.

BONUS VIDEO: