Košarka

TOPIĆ PROMAŠIO ZA POBEDU U DRAMI - NEK SE SPREMI ZVEZDA: Ovaj tim preti "večitima", ređaju samo pobede u ABA! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Mladi Nikola Topić je zamalo bio heroj pobede! Ipak promašio je trojku za trijumf u poslednjim momentima i tako ostavio Budućnost na vrhu tabele!

Izvor: Arenasport screenshot

Kakva drama u ABA ligi! U četvroj utakmici od početka sezone koju je Mega igrala na jednu loptu Nikola Topić je promašio šut za pobedu i tako je Budućnost u "Morači" savladala rivala 73:71. Tako je tim Budućnosti ostao neporažen posle pet kola ABA lige pred duel sa Crvenom zvezdom u narednom kolu. 

Nije ovo bio meč Nikole Topića koji je prvi put od početka ove sezone bio jednocifren sa devet poena, ali je tome dodao i devet asistencija. Budućnost je do pobede vodio Jan Makundu sa 18 poena i 14 skokova, dok je Rajt dodao 13 poena. Kod Mege Uroš Plavšić je imao 13 poena i 10 skokova, poen manje uz pet skokova dao je Andrija Jelavić, 11 poena je imao Nikola Đurišić, a OmerčanIljasoglu je uz 10 poena imao 5 asistencija. Ipak, deset promašenih slobodnih bacanja Mege je presudilo. 

Budućnost je sada jedini tim u ligi sa pet pobeda, dok je Mega uspela da ostvari samo dva trijumfa od početka sezone, ali deluje da mladom timu Marka Baraća nedostaje samo malo da krene da upisuje pobede u nizu. Pogledajte promašaj Topića za pobedu:

BONUS VIDEO: