MONDO NAJAVA

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA, OPET! SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O DERBIJU: Cela Evropa će gledati, a oba trenera imaju glavobolje

Autor Nikola Lalović

Partizan i Crvena zvezda drugi put u nekoliko dana. I nije nam dosta, ponovo će cela Srbija, ali i cela Evropa gledati ovu utakmicu!

Izvor: M.M./ATAIMAGES

Partizan će u ponedeljak uveče, drugi put u četiri dana dočekati Crvenu zvezdu Meridianbet! Prvi večiti derbi ove sezone odigran je u okviru Evrolige i ekipa Željka Obradovića dramatičn je pobedila 88:86, a sada je na redu duel u ABA ligi, pratično u plej-of ritmu.

Domaćin je isti, pa će navijači Partizana i ovoga puta napuniti Štark arenu i očekuje se 20.000 gledalaca na Novom Beogradu, a meč je na programu od 20 časova, sa prenosom na kanalima Arene sport kao i uz tekstualni prenos na MONDU uz javljanja sa lica mesta. Određene su i sudije, pa će pravdu deliti Uroš Nikolić, Tomislav Hordov i Matej Boltauzer, a pred ovaj meč oba trenera imaju svoje glavobolje.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

KO NEDOSTAJE?

Kevin Panter je definitivno van ovog derbija jer će narednih nedelja odsustvovati zbog povrede. Obradović je u četvrtak, nakon prethodnog derbija, otkrio da je kapiten Partizana imao problem sa obe noge i da je igrao na sopstvenu odgovornost. Problem sa povredom pred prošli derbi imao je Mateuš Ponitka koga povrede muče od početka sezone i ne očekuje se ni da on bude u sastavu.

Što se tiče Crvene zvezde, prošli derbi su zbog povreda propustili Branko Lazić i Nemanja Nedović. Kapiten je doživeo povredu rebra u poslednjim trenucima meča protiv FMP-a u Železniku pre nedelju dana i još nije spreman, dok je Nemanja Nedović zbog obnovljene povrede zadnje lože i dalje na odsustvu.

KAKVO JE STANJE NA TABELI?

Budućnost je pobedila Megu u dramatičnoj završnici i ostala na vrhu ABA lige kao jedini klub sa pet pobeda. U ponedeljak uveče, Partizan bi mogao da joj se primakne na pobedu zaostatka ako bude "vezao" i drugi trijumf protiv Zvezde u samo četiri dana, a s obzirom na raniji kiks crno-belih protiv Mege u Hali sportova Ranko Žeravica.

Sa druge strane, Crvena zvezda dolazi na derbi posle četiri trijumfa u ABA ligi i pobeda bi joj donela to da se posle samo pet kola odmakne od Partizana na dve pobede razlike, uz trijumf u međusobnom skoru. Ta okolnost stavlja crno-bele pod pritisak, o kojem je govorio Aleksa Avramović, jer bi ih poraz ozbiljno udaljio od vrha tabele, koji tradicionalno nosi ogroman značaj u plej-ofu, u kojem po običaju u ABA ligi nema "brejkova" u serijama za titulu.

ŠTA NAS ČEKA?

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Velika borba i puna Arena! Ponovo će Evropa gledati ka Beogradu i utakmici koja skupi navijača kao nijedna druga na Starom kontinentu. Partizan bez kapitena, ali sa samopouzdanjem nakon pobede i Željkom Obradovićem na klupi, uz punu "Arenu" iza sebe.

Crvena zvezda pod "šok terapijom" sa novim trenerom Janisom Sferopulosom, nakon vikenda sa upoznavanje sa Grkom i sa poukama izvučenim iz poraza koji je pre nekoliko dana mogao biti i pobeda, da nije bio već tradicionalnog pada crveno-belih na kraju, kao i čudesnog Alekse Avramovića, heroja Grobara koji će opet biti ogroma pretnja po crveno-bele. Utakmica je na programu od 20 časova, ostalo je još 12 sati do nje!

BONUS VIDEO: