Košarka

NEDOVIĆ I JA? ŠTA VAM JE BRE LJUDI! Aleksa Avramović se oglasio posle derbija

Autor Mladen Šolak

Ljubimac Grobara govorio je sa novinarima nakon pobede Partizana protiv Zvezde.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Aleksa Avramović ponovo je "vukao" Partizan ka pobedi protiv Zvezde i uz tandem Amerikanaca Doužer - Kaminski dao ogroman doprinos da Crvena zvezda Meridianbet još jednom padne u crno-beloj Štark areni.

"Bio je mnogo bitniji derbi nego onaj u četvrtak, velika pobeda, vratlii smo se na pobednički kolosek i u Evroligi i u ABA ligi. Derbi nosi posebnu draž, kontrolisali smo meč od prvog momenta, Zvezda je najviše prišla na šest razlike. Posle toga smo imali pametne napade, spuštali smo lopte na Frenka, koji je lako rešavao 'mismeč' situacije, uvodio ih u problem sa faulovima i pogađao bitne penale. Posle toga smo odigrali dobre odbrane, rutinski smo pobedili, na kraju je otišlo i na maksimalnih 11 u poslednjoj četvrtini", rekao je Avramović posle utakmice.

Koliko je bilo teško bez povređenog Kevina Pantera? "Naravno da nam je bilo teško, ne sam bez Kevina, već i bez Mateuša, Kevina... Koga god da nema, moramo da nađemo ekstra motivaciju i energiju da povučemo. To je danas bio Frenk, Pi-Džej, Trifa, Jare... Zek je pogodio bitan šut... Imao sam i dobrih i loših šuteva", dodao je on.

Svi su primetili njegovo prijateljsko "koškanje" sa Nemanjom Nedovićem posle utakmice nasred terena. "Nedović i ja? To nije ništa bre... To su sve interne stvari, šta vam je", rekao je on.

BONUS VIDEO: