Košarka

JOKIĆ JE BOLJI OD EMBIDA I JANISA - EVO I ZAŠTO! Džoel će POLUDETI kad čuje šta je sve njegov saigrač rekao o Nikoli!

Autor Nemanja Stanojčić

Nikola Jokić bolji je od Džoela Embida i Janisa Adetokumba tvrdi Montrez Herel.

Izvor: YouTube/Fubo sports/House of Highlights /Screenshot

Nikola Jokić je najbolji košarkaš na svetu. Pokazuje to i u novoj sezoni gde se poigrava sa protivnicima. Radi šta god poželi i vidi se da mu je cilj da odbrani titulu sa Denverom. Dok sezona traje centar Filadelfije Montrez Herel dao je intervju koji će iznervirati njegovog saigrača Džoela Embida.

U podkastu kod bivšeg igrača Gilberta Arenasa dobio je pitanje da uporedi Nikolu, Džoela i Janisa Adetokumba i da kaže koga mu je od njih najteže bilo da čuva. "Jokić! Sr*nje čoveče. Možete da pričate o svoj trojici. Janisa ljudi teraju da šutira, ako se diže na šut sa bilo kog dela terena, osećamo kao da smo pobedili u tom trenutku. Embid? On je tu negde između i u piku i kratkom otvaranju, može sa poludistance da pogodi, ima svoj stil. Jokić? Neću da vas lažem. Radi sve, ne znate šta da očekujete", počeo je Herel.

Posle kratke pauze nastavio je da hvali Srbina. "Možda zavrtii pik ,možda uhvati loptu jednom rukom i baci dodavanje na drugu stranu terena za zakucavanje. Pogađa sa poludistance, dodaje nekome na šutu za tri, teško je to čuvati. Kao koreograf, sve vodi sa terena i to sa pozicije centra brate. Ne pričam o tome kada te napada i ide na koš. Smršao je, prvo su pričali da ima previše kilograma, sad je solidan. Kreće se sjajno, orkeće se, treba vam pomoć kada njega čuvate."

Za kraj je objasnio i šta to Jokića i Dončića izdvaja od drugih. "Igrao je Nikola u Evropi, to mu daje nešto drugačije, oni tamo igraju sa odraslima mnogo ranije. To je teško za poređenje. Neko je sjajan u Evropi, pa mu ne ide ovde, ne adaptira se. Nikola se adaptirao sjajno, kao i Dončić. Neko od njih to ume, to je lakše za njih. Luka je igrao sa odraslima dok je imao 14-15 godina, slično i Jokić. Onda dođu ovde, jeste brža igra, ali se naviknu dobro. Jokić dodir sa loptom koji je toliko neverovatan, samo odjednom 'bum', prava je glavobolja", zaključio je Herel.

Kako li će Embid reagovati kada čuje koliko je hvalio Jokića...

BONUS VIDEO: