Košarka

NE VRAĆA SE U ZVEZDU, IDE NA PROBU U NBA TIM!

Autor Mladen Šolak

Srpski centar opet promenio tim!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Srpski centar Filip Petrušev neće ostati u Los Anđeles Klipersima, gde je stigao u utorak iz Filadelfije! On će biti prosleđen Sakramento Kingsima, koji će "proceniti 23-godišnjeg centra i videti da li ima budućnost u tom timu", objavio je NBA insajder Andrijan Vojnarovski sa portala "ESPN".

Iako se nakon ekspresnog rastanka Petruševa sa Filadelfijom nagoveštavalo da li bi mogao da se vrati u Zvezdu ili u Evroligu, u kojoj je igrao i za Efes, to se neće dogoditi dok Sakramento ne donese odluku o njemu.

Petrušev je sa Filadelfijom potpisao dvogodišnji ugovor, prema kojem mu je prva sezona garantovana, kao i isplata 560.000 dolara. Nakon samo tri minuta u dresu Siksersa on se nakratko našao u ekipi Los Anđeles Klipersa, koji će ga očigledno proslediti u tim trenera Majka Brauna, u koji je ovog leta stigao MVP Evrolige, Saša Vezenkov iz Olimpijakosa.

U franšizi koju su proslavili srpski košarkaši Vlade Divac i Predrag Stojaković, na centarskim ulogama glavnu ulogu igra Litvanac Domantas Sabonis, tu je i poznati veteran Džaval Megi, Ukrajinac Aleks Len... Da li će za Petruševa biti mesta?

BONUS VIDEO: