Legenda živi!

SFEROPULOSA SLOMILA SMRT LEGENDARNOG TRENERA: Inspirisao si nas sve, a sad više nisi sa nama... Počivaj u miru!

Autor Nikola Lalović

Janis Sferopulos se dirljivo oprostio od legendarnog Bobija Najta.

Izvor: MN Press

Novi trener Crvene zvezde Janis Sferopulos javno se oprostio od nedavno preminulog legendarnog NCAA trenera Bobija Najta. Grčki stručnjak je na svom tviter profilu poručio da je Najt inspirisao generacije trenera i igrača širom sveta.

"Bobi Najt, čovek koji je odgajio generacije igrača i inspirisao nebrojeno mnogo trenera širom sveta više nije sa nama. Počivaj u miru legendo", napisao je Janis Sferopulos

Bob Najt je preminuo u 84. godini, a legendarni "general" je decenijama bio jedan od najcenjenijih američkih stručnjaka. U koledž košarci ima čak 902 gobede i kada se 2008. godine penzionisao to je bio rekord. Trenirao je Armiju, Indijanu i Teksas Tek, a najpoznatiji je po radu u Indijani gde je proveo skoro 30 godina. Osvojio je tri NCAA titule, a 1976. godine je vodio tim do trofeja bez poraza. 

"General" su ga zvali zbog ponašanja, discipline i toga što je trenerski posao počeo na Vest Pointu. Najpoznatiji igrač koga je vodio bio je Ajzea Tomas, kasnije legendarni plejmejker Detroit Pistonsa.

BONUS VIDEO: