Košarka

ŠOK PRIZNANJE - BIO SAM MVP NBA LIGE SA 190 KILOGRAMA: Ugojio se 20 kilograma za leto, pa uzeo šampionski prsten!

Autor Nikola Lalović

Šekil O'Nil je otkrio kakvu je kilažu imao tokom karijere. Prilično impresivnu!

Izvor: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Krajem devedesetih i tokom dvehiljaditih Šekil O'Nil je bio najdominantniji centar u NBA ligi, a sve to je uspevao da uradi sa 190 kilograma! On je u jednom gostovanju pričao o svojoj kilaži i otkrio sa koliko je kilograma igrao na vrhunskom nivou. 

Istakao je da je u najjaču ligu sveta 1992. godine ušao sa 130 kilograma, što je na visinu od 216 centimetara prilično mršavo za centra. Nakon toga je polako dodavao masu, ali kada je 1996. godine otišao u Los Anđeles Lejkerse njegova kilaža je eksplodirala!

"Kada je Fil Džekson došao i kada smo uzeli prvi prsten imao sam 156 kilograma. Onda sam imao lepo leto, vratio sam se sa 175 kg, da bi nakon poslednjeg prstena otišao na 190 kilograma", otkrio je on.

Čisto da stavimo u perspektivnu, u sezoni prve titule O'Nil je prosečno igrao 40 minuta, davao je 29,7 poena po meču i imao 13,6 skokova u proseku. Kod druge titule je proečno za 39,5 minuta po meču postizao 28,7 poena uz 12,7 skokova, a kod treće titule je u 36 minuta po meču imao 27.2 poena i 10,7 skokova. U prvoj pobedničkoj sezoni je bio MVP regularnog dela šampionata, a u sve tri sezone je uzimao titulu MVP-a finala. Ipak kada je otišao u Majami kod Peta Rajlija više nije moglo tako. 

"Zatim sam razmenjen u Majami Hit. Pet Rajli mi je uveo vojničku disciplinu i vratio sam se na 147 kilograma", rekao je O'Nil koji je svoju četvrtu šampionsku titulu osvojio sa Majamijem 2006. godine. Igrao je do 2011. godine kada je u dresu Bostona rešio da se oprosti od aktivnog igranja košarke.

BONUS VIDEO: 

Tagovi