VAU!

SRBIN IZ ČAČKA POBEDIO "LUDOG SRBINA"! Rajaković okrenuo 22 POENA razlike, zaustavio najvećeg talenta!

Autor Milutin Vujičić

Najveća pobeda Darka Rajakovića u dosadašnjoj karijeri, protiv jednog od svojih idola.

Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Srpski trener Darko Rajaković dobro je počeo sezonu na klupi Toronta i prethodne noći je pokazao da njegov Toronto ima karakter. Reptorsi su slavili 123:116 posle produžetka u San Antoniju, uprkos tome što su u jednom trenutku utakmice imali ogroman zaostatak za protivnikom. Pred kraj prvog poluvremena, Spursi su vodili 22 razlike (54:32), dok je slična prednost bila i tokom treće deonice... E, onda je počelo buđenje Toronta!

Uspeli su da "obrišu" razliku i da dođu do izjednačenja, tako da je tim Grega Popoviča doživeo neprijatan poraz. Na kraju je "Ludi Srbin" morao da pruži ruku Srbinu iz Čačka i da mu čestita na fantastičnoj spremljenoj utakmici, što sada već postaje i značajan manir njegovog tima.

Najefikasniji pojedinac u pobedničkom sastavu bio je Barns sa 30 poena, 11 skokova i šest asistencija, pratili su ga Anuobi i Šreder sa po 24, dok je Peltl bio solidan sa 16 poena i deset skokova. Na drugoj strani, ponovo je Džonson istakao sa 26, Kolins je dodao 21 i 11 skokova, dok su opet sve oči bile uprte u "Vembija".

Prvi pik sa ovogodišnjeg drafta Vembanjama je upisao 20 poena, devet skokova i četiri asistencije, uz nekoliko magičnih poteza, ali ga je Toronto generalno dobro čuvao i nije mu dozvolio da odigra ni blizu kvalitetno kao recimo protiv Finiksa.


NBA REZULTATI

San Antonio - Toronto 116:123*
Klivlend - Golden Stejt 115:104
Dalas - Šarlot 124:118
Portland - Memfis 100:112

BONUS VIDEO: