Košarka

NAJLUĐIH 4,8 SEKUNDI - POBEDA FMP-A ZA INFARKT: Bivši košarkaš Zvezde preleteo teren i ŠOKIRAO SVE!

Autor Mladen Šolak

FMP pobedio Igokeu u doslovno poslednjoj desetini utakmice.

Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.

Košarkaši FMP-a pobedili su Igokeu u gostima 74:73 košem Bojana Subotića uz zvuk sirene! Bivše krilo Crvene zvezde i Budućnosti završilo je ekspresni napad "pantera", koji je trajao samo 4,8 sekundi - nakon što je na drugoj strani Edin Atić promašio slobodno bacanje.

U dvorani u Laktašima, u jednoj od "najluđih" završnica ove sezone, FMP je iščupao pobedu u dramatičnoj završnici, u kojoj su se ekipe praktično sve vreme smenjivale u vođstvu. Subotić je ostao potpuno priseban u momentima odluke i prihvatio je loptu od takođe fokusiranog Nikole Šaranovića, koji je uhvatio posle Atićevog bacanja i krenuo u ekspresni napad.

Trener "igosa" Vladimir Jovanović, bivši šef struke "Pantera", bio je besan na svoj tim zbog ovakvog poraza, dok su košarkaši FMP-a slavili trčeći po terenu. FMP sada ima skor 3-3, dok je Igokea doživela drugi poraz ove sezone i sekunde su je delile da ostane u tri sa vodećom trojkom, Partizanom, Zvezdom i Budućnošću, koji imaju 5-1.

U ponedeljak uveče, Atić je prešao put od heroja i najboljeg strelca domaćih (16 poena) do tragičara, a uz njega je efikasan bio i centar Zoran Nikolić, sa 14 poena i 7 skokova, dok je Nikola Tanasković sa 13 uhvaćenih lopti bio prvi skakač domaćih.

Na drugoj strani, najefikasniji u FMP-u bio je Džordan Voker sa 16 poena, a meč-viner Subotić je ubacio 14, uz šest skokova. Tim iz Železnika imaće u sledećem kolu težak zadatak protiv Cedevita Olimpije kod kuće (subota, 17), a Igokea će dan kasnije gostovati Partizanu u Štark areni.

BONUS VIDEO: