IZNENAĐENJE

RETKOST U ABA LIGI - TRENER PODNEO OSTAVKU! Do pre pet dana bili na "sedmom nebu", a sad KRAJ!

Autor Milutin Vujičić

Petar Mijović podneo je ostavku u Budućnosti uprkos tome što ima samo jedan poraz u ABA ligi.

Izvor: Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved

Budućnost je do pre samo pet dana bila jedini neporaženi tim u ABA ligi, međutim sve se srušilo kao kula od karata nakon poraza od Crvene zvezde Meridianbet (95:86). Nakon toga je usledio poraz i od Arisa u Evrokupu (65:63), pa se ispostavilo da su Podgoričani izgubili četiri od pet poslednjih utakmica i znamo šta to obično znači. Ipak, ovoga puta nije reagovalo rukovodstvo crnogorskog kluba, nego trener!

Na zvaničnom sajtu Budućnosti objavljeno je da je Petar Mijović podneo ostavku, što je Upravni odbor prihvatio. "O daljim koracima Klub će blagovremeno obavestiti javnost. Budućnost se zahvaljuje Petru na predanom radu i želi uspješan nastavak karijere", navodi se u kratkom saopštenju.

Retkost je u poslednje vreme uopšte videti da trener podnese ostavku, ali je očigledno Mijović osećao odgovornost zbog slabijih rezultata u poslednje dve nedelje iako Podgoričani dobro stoje u ABA ligi (5-1), dok ni u Evrokupu nisu još bez šansi za prolazak u narednu fazu (2-4).

Za sada nije poznato ko će naslediti Mijovića na klupi Budućnosti, a njemu je ovo bio treći samostalni mandat u klubu, dok je radio i kao pomoćni trener i trener mlađih kategorija.

BONUS VIDEO: