RUŽNO I NEPOTREBNO

MADARU DOBACILI "SLOBODA PALESTINI"! Provokacija posle meča, pogledajte kako je Izraelac reagovao! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Nepotrebna scena posle meča Partizana i Fenerbahčea i ponovo u centru pažnje Jam Madar.

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Izraelski košarkaš Jam Madar vratio se u beogradsku "Arenu" u kojoj je igrao prethodne dve sezone sa velikim uspehom, ali za razliku od brojnih drugih košarkaša koji su dočekani aplauzima - nekadašnjeg miljenika publike sačekale su psovke i zvižduci. Razlog leži u načinu na koji je otišao u Fenerbahče, odnosno klub i veliki deo navijača misli da nije postupio džentlmenski, pa treba razumeti takvu reakciju, međutim ono što se desilo posle susreta je teško razumljivo.

Dok su igrači napuštali halu i prolazili pored novinara, jedan mlađi navijač koji se tu zatekao je bez ikakve potrebe provocirao Jama Madara. "Sloboda Palestini!", uzviknuo je taj navijač, doduše ne naročito glasno, pa pogledajte i sami i zaključite da li je Izraelac to čuo.

U svakom slučaju Jam Madar teško da ima ikakve veze sa aktuelnim sukobima Izraela i Palestine, a ne bi trebalo zaboraviti da je istovremeno u Beogradu i izraelski klub Makabi igrao svoj meč Evrolige protiv Bajerna. Šta god mislili o ratu koji već mesec dana donosi samo nesreću na Bliskom istoku, krajnje je neumesno u sve to uključiti i košarkaša koji je do pre samo nekoliko meseci bio heroj domaće publike.

Podsetimo, Madar je na kraju bio tragičar Fenerbahčea pošto je u poslednjem minutu izgubio loptu i promašio šut za vođstvo svog tima, tako da je Partizan slavio 85:84, za treću pobedu u Evroligi ove sezone.

BONUS VIDEO: