REAKCIJA

HAPŠENJA ZBOG NAPADA NA SRBE U ZADRU! Oglasila se policija o prebijanju novinara i članova delegacije Zvezde

Autor Mladen Šolak

Zadarska policijska uprava lišila slobode huligane osumnjičene za napad na novinare iz Beograda i na člana KK Crvena zvezda.

Izvor: Profimedia

Zadarska policija saopštila je da je privela dve osobe zbog napada na člana Upravnog odbora KK Crvena zvezda Meridianbet i na srpske novinare. Oni su došli sa igračima i ekipom u subotu na meč zakazan za nedelju u 17, a onda su brutalno prebijeni, pa su završili u bolnici na ušivanju.

Nakon divljačkog napada na Srbe, oglasila se Policijska uprava zadaraska, posle ponoći. "Večeras oko 20 sati, policijski službenici Policijske uprave zadarske zaprimili su dojave za dva događaja, koji se dovode u svezu s održavanjem sutrašnjeg sportskog takmičenja u Zadru. U toku je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti i činjenica ovih događaja. U prostorijama policije nalaze se dve osobe koje se dovode u vezu s ovim događajima", navedeno je.

"Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, policija će pravovremeno izvestiti javnost", takođe je poručeno iz zadarske policije.

Crvena zvezda Meridianbet objavila je u subotu saopštenje o napadu u Zadru, gde je meč zakazan za nedelju u 17 časova. Crveno-beli su optužili ABA ligu za ćutanje i zahtevali su da meč bude odigran pred praznim tribinama, ali u saopštenju regionalnog takmičenja nije bilo takve odluke. "Jadransko" takmičenje je zahtevalo od nadležnih hitnu istragu, hapšenja napadača i izrazilo je uveravanje da će meč biti organizovan uz garantovanu maksimalnu bezbednost za sve aktere.

BONUS VIDEO: