Košarka

DIVLJAČKI ISPAD NANEO JE ŠTETU SVIMA! Petrović se oglasio posle napada na Zvezdu u Zadru: "Neverovatno je..."

Autor Nemanja Stanojčić

Aco Petrović oglasio se posle haosa koji je nastao u Zadru.

Izvor: Profimedia

Crvena zvezda Meridianbet gostuje Zadru u ABA ligi. Dan pre utakmice tamo je nastao potpuni haos. Huligani su napali delegaciju srpskog tima, navijače i novinare koji su se tamo našli. Oglasila se odmah Zvezda, pa onda Zadar, policija i onda i navijači domaćeg tima.

Posle svega što se dogodilo reagovao je čuveni košarkaš i trener Aco Petrović. "Neverovatno je koliko jedan divljački ispad može da nanese štetu klubu, gradu, sportu. U ovom slučaju košarci", napisao je Petrović i tako javno osudio nasilje i sve što su uradili huligani Zadrana.

Meč počinje u 17 časova, a prvi čovek Zvezde Nebojša Čović potvrdio je da će se igrati. "Zvezda nikad nije bežala sa terena niti će bežati, izaćiće na teren i igraće, potrebno je da bude regularno, bez vređanja i nesportskog ponašanja, kako se to događa i radi. Ko će šta izgubiti za 'zelenim stolom', ta saopštenja i te priče, to ne znam. I ako izgubimo tako, ići će to u prilog nekim drugima. Zvezda će izaći na utakmicu, vodiće računa o bezbednosti i poštovanju propozicija. Niko ne ide da bi bilo vređanja, maltretiranja, fizičkog napadanja", rekao je Čović za "TV Prva".

BONUS VIDEO: