Reakcija

GRADONAČELNIK ZADRA SE OGLASIO POVODOM NAPADA NA CRVENU ZVEZDU: Ovo nema veze sa sportom, nema alibija za to!

Autor Nikola Lalović

Gradonačelnik Zadra Brako Dukić se oglasio povodom napada na delegaciju Crvene zvezde u ovom hrvatskom gradu.

Izvor: Youtube/Diadora TV/Screenshot

Nakon napada na delegaciju Crvene zvezde Meridianbet u Zadru oglasile su se i zadarske vlasti. Gradonačelnik Zadra iz redova HDZ-a Branko Dukić poručio je da ovakvo nasilno ponašanje nema nikakve veze sa sportom i da ne postoji opravdanje za tako nešto. Izrazio je žaljenje zbog ovakvih događaju i apelovao na smirivanje tenzija. 

"Ovakvo nasilno ponašanje sa sportom i sportskim takmičenjima nema nikakve veze niti za to može da postoji bilo kakvo opravdanje. Ništa nije, i ne može biti povod ili alibi za nasilje i ugrožavanje nečijeg života. Izražavam iskreno žaljenje napadnutom predstavniku Crvene zvezde Meridianbet i njegovom prijatelju, njihovim porodicama, klubu, novinarima i redakciji "Mocart sporta". Apelujem na sve istinske navijače i ljubitelje košarke da svojim ponašanjem pridonesu smirivanju tenzija i ne dopuste bacanje ljage na svoj grad i sve njegove građane", navodi se u obraćanju Dukića povodom nemilih događaja u Zadru. 

Delegacija Crvene zvezde napadnuta je u subotu uveče nakon čega se oglasio klub sa Malog Kalemegdana. Potom smo videli obraćanje KK Zadar, kao i reakciju zadarske policije i navijača ovog kluba i na kraju ABA lige. Nekoliko sati pred sam meč ponovo se oglasila zadarska policija i otkrila da je uhapšeno više osumnjičenih za napade na srpsku delegaciju u Zadru. 

BONUS VIDEO: