Kida!

U ZVEZDI PRECRTAN, U GRČKOJ GAZI RIVALE: Miroslav Raduljica pronašao strašnu formu u Marusiju!

Autor Dušan Ninković

Nakon odlaska iz Zvezde Miroslav raduljica u Grčkoj pronašao pravu formu.

Izvor: Profimedia

Proslavljeni srpski košarkaš i nekadašnji reprezentativac Miroslav Raduljica ovog leta se iz redova Crvene zvezde preselio u Grčku, a tokom uvodnih rundi tamošnjeg šampiona demantovao je sve one koji su smatrali da je vreme za penziju. Nekadašnji reprezentativni centar i osvajač medalja sa Srbijom jedan je od najvažnijih igrača Marusija, čiji je dres nosio na svih šest mečeva u novoj sezoni. Ujedno, svom timu je pomogao da u šestoj rundi protiv Lavrija stigne do veoma velike pobede!

Na meču kojim su dominirala dvojica Amerikanaca - Markus Torton (29 poena) u poraženom i Ajzea Brisko (24 poena) u pobedničkom timu, miroslav Raduljica je imao veoma zapaženu rolu. Meč je završio sa 18 postignutih poena, uz impresivnih 8/9 u šutu za dva poena! Bila je to partija na kakve je već navikao navijače Marusija...

Ne računajući prvi meč u sezoni protiv Panatinaikosa na kojem je postigao samo pet poena, Raduljica je na svim ostalim mečevima u prvenstvu imao dvocifren učinak. PAOK-u je ubacio 13, Promiteasu 15, Kadicasu 19, a Peristeriju i Lavriju po 18 poena. Očigledno je srpski košarkaš u odličnoj formi poslednjih nekoliko nedelja i mogao bi da bude jedan od najznačajnijih igrača tima u borbi za opstanak.

Uz impresivne poenterske učinke ove sezone u Grčkoj, Raduljica se ističe i u ostalim kategorijama. Na šest mečeva tamošnjeg prvenstva nad njim su napravljena čak 32 faula, a do sada je izveo 33 slobodna bacanja. Očigledno je za rivale nerešiva enigma, samo nekoliko meseci nakon što su mnogi pretpostavljali da će završiti sa aktivnim igranjem košarke. Podsećamo, njegova sezona u Crvenoj zvezdi bila je košmarna i kod Duška Ivanovića je izuzetno retko dobijao priliku da igra.

BONUS VIDEO: