Košarka

POBEĐIVAO ŽELJKOV PARTIZAN I UZEO TROFEJ, TO JE BILO DOVOLJNO! Ko je novi trener velikana - odgovor je bio pred nosem!

Autor Mladen Šolak

Budućnost nije daleko išla u potrazi za novim šefom stručnog štaba. Zvanično je!

Izvor: MN Press

Mladi slovenački trener Andrej Žakelj (45) novi je šef stručnog štaba Budućnosti! On će preuzeti ekipu nakon rastanka sa Petrom Mijovićem, koji je otišao posle loših rezultata u Evrokupu, u kojem Podgoričani imaju skor 2-5, dok u ABA ligi imaju učinak 6-2, uz poraze od Zvezde i Igokee.

Žakelj je do sada vodio ekipu Studentskog centra u Podgorici, u kojoj je prethodnih sezona igrao niz mladih igrača Budućnosti, a sa studentima je najznačajniji rezultat napravio početkom ove sezone, kada je u finalu ABA Superkupa dramatično pobedio Partizan Željka Obradovića. I taj uspeh i kontuitet dobrih igara njegovog tima kvalifikovali su Slovenca za najveći izazov koji trener u Crnoj Gori može da ima - klupu bivšeg evroligaša i najtrofejnijeg tamošnjeg tima. Uostalom, Žakelj je skrenuo na sebe pažnju i prošle sebe, kada je takođe namučio crno-bele u plej-ofu i čak izborio "brejk" u Pioniru.

Odluka o postavljenju Andreja Žakelja na klupu Budućnosti doneta je na vanrednoj sednici Upravnog odbora KK Budućnost. "Nadamo se da će Andrej vratiti ekipu na pobednički kolosek i na mesto gde ovaj klub pripada, a to je u samom vrhu ABA lige i Evrokupa", saopšteno je.

Žakelj će debitovati u ABA ligi na klupi Budućnosti sledećeg vikenda, u meču protiv Cedevita Olimpije u hali "Morača" u subotu od 19 časova, a prethodno će u utorak na istom parketu debitovati u Evrokupu, u utakmici protiv Trenta.

BONUS VIDEO: