ZANIMLJIVO

OD JOVIĆA PRAVE NOVOG JOKIĆA? Mladi Srbin blista na NOVOJ poziciji, mora da zaigra u NBA! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Odlučio je Spolstra da pošalje Jovića u razvojni tim, a tamo ga je "prešaltao" na mesto centra.

Izvor: Profimedia

Dok je Bogdan Bogdanović blistao u dresu Atlante u NBA ligi, njegov mlađi kolega Nikola Jović još jednom je pokazao svom treneru Eriku Spolstri da je vreme da ga "skloni" iz takozvane Razvojne lige. Nikola Jović je nedavno prebačen u Majamijevu filijalu kako bi dobio neophodne minute i došao do forme za prvi tim, a ako gledamo kako za sada igra - teško da će još dugo nastupati u "Dži ligi".

Prethodne noći Jović je postigao 17 poena (8/17 šut iz igre) uz još sedam asistencija i pet skokova, a ovoga puta njegov tim Siu Fols Skajfors revanširao se Viskonsin Herdu za poraz u prošlom kolu. Ovoga puta Majamijeva filijala je slavila 117:106, nakon što su prethodno izgubili u drami.

Ono što je važno za Jovića je što je preuzimao odgovornost kada se meč "lomio", tako da je postigao trojku za izjednačenje nakon koje je Siu Fols uspeo da dođe do preokreta. I na ovom meču Jović je igrao centra i sada sve više učestvuje u igri i asistira svojim saigračima, tako da se čini kao da Spolstra pravi Jokića od njega? Pogledajte detalje sa meča:


BONUS VIDEO: