Kompromis

MNOGO JE RIZIČNO - ZATO MORATE U REPUBLIKU SRPSKU! FIBA presekla, seli mečeve u Laktaše!

Autor Nikola Lalović

Dva meča FIBA Lige šampiona biće odigrana u Laktašima.

Izvor: Jürgen Schwarz / imago sportfotodienst / Profimedia

Nastavlja se drama oko Hapoela iz Holona, Hapoela iz Jerusalima i Lige šampiona. Prvo je bilo predloženo da i ovi klubovi svoje domaće mečeve u evropskom takmičenjima igraju u Beogradu, ali se od toga odustalo. Zbog rata Izraela i Palestine nije moguće da ove ekipe nastupaju u Holonu i Jerusalima, ali će sada ova dva tima igrati u Laktašima.

Nakon što je Hapoel iz Holona bukvalno isteran iz Atine gde ga nisu hteli navijači AEK-a, sada su dueli ova dva tima premešteni u Laktaše, a FIBA je to zvanično potvrdila. I to ne kao domaćini nego kao gosti!

"Meč grupe F između Bursaspora i Hapoel Holona kao i meč grupe F između Galatasaraja i Hapoela iz Jerusalima će se odigrati u Laktašima u Bosni i Hercegovini. Oba duela će se igrati iza zatvorenih vrata na domaćem terenu Igokee. Bursa i Hapoel Holon će igrati u sredu 29. novembra u 19:30. Galatasaraj i Hapoel Jerusalim će biti odigrano u četvrtak 30. novembra u 19:30. Razlog zašto su mečevi pomereni iz Burse i Istanbula je sigurnosne prirode. FIBA Liga šampiona stavlja bezbednost igrača, čelnika i navijača kao prvi prioritet", navodi se u saopštenjju. 

Što se tiče ostalih sportova, rukometni klubovi iz Izraela su odustali od takmičenja, dok su košarkaški smešteni uglavnom u Srbiji, Fudbalski će takođe igrati i to u Beogradu i Bačkoj Topoli. 

BONUS VIDEO: