Košarka

MIROTIĆ PRVI PUT U BEOGRADU OD SAGE SA PARTIZANOM: Svi će gledati u Nikolu kad izađe na teren!

Autor Mladen Šolak

Nikola Mirotić prvi put će igrati u Beogradu od dugih i na kraju ipak neuspešnih pregovora sa Partizanom.

Izvor: IPA / Sipa Press / Profimedia

Utakmica Crvena zvezda Meridianbet - Armani (petak, 20.30 časova) imaće prvu zvezdu u gostujućem timu, Nikolu Mirotića. Najbolji strelac Evrolige prvi put će nastupiti u Beogradu posle dugih pregovora sa Partizanom i na kraju njegovog nedolaska u Humsku, koji je izazvao veliku ljutnju među crno-belima. Košarkaš je tada o svemu objavestio javnost saopštenjem na Instagramu, ali će ovog petka prvi put doći u Beograd i lično - da li će ponovo pričati o tome?

Podsetimo, Mirotić je tada rekao da su nakon informacija o njegovom dolasku u Partizan "počele pretnje i uvrede koje su me veoma iznenadile i povredile, jer ne želim da budem osoba koja će deliti ljude po bilo kom osnovu, a kamoli po bojama kluba", rekao je on tada. Partizan je odmah zahtevao da košarkaš otkrije ko mu je pretio, trener crno-belih Željko Obradović rekao je da mu je Mirotić kazao da je dobio pozive iz crkve i politike.

Reagujući na navode da mu je patrijarh Porfirije savetovao da ne dođe u Partizan, najpre se oglasio patrijarh lično, a potom je i Mirotić rekao da, nažalost, još nije bio u kontaktu sa patrijarhom ni posredno, ni neposredno. I na taj način, saga o njegovom nedolasku u Partizanu i dalje nije završena i zato su navijači sa posebnim iščekivanjem pratili kada će on prvi put doći u Beograd.

Poznato je da je Mirotić već godinama lepo dočekivan na utakmicama Crvene zvezde, da je dobio i nagradu "zvezdaš godine" i bilo bi iznenađenje da bude drugačije i ovog petka. On stiže u Beograd kao prvi poenter takmičenja, sa 19,1 poenom u proseku, a njegov Armani došao je u Beograd sa neočekivano lošim skorom, 3-6. Meč je imao uvod i kroz izjave trenera Italijana Etorea Mesine, koji je govorio da plejmejker Zvezde Šabaz Nejpijer šalje poruke i da želi da se vrati u Milano, na šta je najpre reagovao Amerikanac, a potom je i Mesina demantovao da je to izgovorio pred novinarima. "Zadužio nas je time, napao nam je košarkaša", pecnuo je Italijana predsednik Zvezde Nebojša Čović uoči večerašnjeg meča.

BONUS VIDEO: